Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Evolution Dejavu v Ostravě opět vystoupí se Zion Train a představí nové písně

Evolution Dejavu v Ostravě opět vystoupí se Zion Train a představí nové písně

3.12.2013 00:16 Hudba

Ostravská etno-elektronická kapela Evolution Dejavu v pátek v ostravském klubu Barrák zahraje na společném koncertě se slavnou britskou formací Zion Train. Dvojkoncert, který by si neměl nechat ujít žádný příznivce fúzí world music s taneční hudbou, se uskuteční týden poté, co Evolution Dejavu vystoupili na německé hudební přehlídce Fuego la Isla v německém Chemnitzu.

Zvětšit obrázek

Frontman skupiny Evolution Dejavu David Žyla na civilním snímku.
Foto: Aleš Honus

O ostravské kapele Evolution Dejavu v poslední době nebylo moc slyšet. Skupina letos na jaře vydala své druhé album, které provázelo menší turné, od té doby se ale odmlčela. „V létě jsme odehráli pár koncertů v zahraničí, hráli jsme například na Ukrajině, v Bělorusku, v Polsku a nejnověji v Německu. Nyní chystáme společný koncert s legendárními britskými Zion Train,“ řekl frontman kapely David Žyla.

Se Zion Train už Evolution Dejavu zhruba před rokem v Ostravě i v dalších českých městech odehráli tři koncerty „Tehdy jsme se tak trochu sčuchli. Je to skvělá parta lidí, a tak jsme si řekli, že bychom mohli společné koncert zopakovat,“ řekl Žyla s tím, že kapely si domlouvají, že by spolu mohli odehrát společné koncerty i ve Velké Británii.

Evolution Dejavu během pátečního koncertu v české premiéře představí dvě písně z nově připravovaného třetího alba, které by se mohlo začít nahrávat v příštím roce. „V poslední době jsme málo koncertovali, ale o to více pracujeme na věcech, na které se mohou naši fanoušci těšit v příštím roce,“ řekl David Žyla. Na začátku příštího roku chce kapela natočit i další videoklip.

Kapela Evolution Dejavu přináší na české poměry unikátní spojení elektronické hudby s prvky world music, především z arabských oblastí, ale na svém posledním albu absorbovala i vlivy Balkánu. Poprvé vystoupila na jednom z prvních ročníků festivalu Colours of Ostrava, kde zaznamenala fenomenální úspěch. Od té doby vydala zatím dvě studiová alba, to poslední s názvem Dejavu vyšlo letos.

Společný koncert Evolution Dejavu a Zion Train začíná v pátek ve 20 hodin v ostravském klubu Barrák.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.