Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Divadlo Divadelní scéna na Colours: Přijedou Polívka s dcerou, La Putyka, Sklep i Vosto5

Divadelní scéna na Colours: Přijedou Polívka s dcerou, La Putyka, Sklep i Vosto5

24.4.2014 09:59 Divadlo

Program divadelní scény, která bude vítaným zpestřením čtyřdenního hudebního maratónu, zveřejnili ve čtvrtek pořadatelé letošního ročníku festivalu Colours of Ostrava. Diváci se mohou v červenci těšit na nejnovější představení Divadla Bolka Polívky, improvizační souboj pražského Divadla Sklep a brněnského Komediografu pod názvem Souboj gigantů i slavné představení Risk v podání souboru La Putyka.

Zvětšit obrázek

Snímek z představení Souboj gigantů, které bude k vidění na Colours.
Foto: Betka Noll

„Návštěvníci se mohou těšit jak na přední české herecké osobnosti, tak i na současné žánry – nový cirkus, tanec, pohybové divadlo a improvizaci,” uvádí dramaturg divadelní scény Colours Jiří Moravčík.

Na Colours tak bude k vidění nejnovější představení DNA Divadla Bolka Polívky. Komedie s autobiografickými prvky DNA, která bude mít premiéru 18. června v Divadle Bolka Polívky, je plná gagů, klaunských a divadelních výstupů a efektů, typické improvizace i charakteristického humoru Bolka Polívky, který půvabně osvěžuje jeho dcera Anna Polívková.

Perlou přehlídky bude Souboj gigantů, neboli improvizační souboj členů pražského Divadla Sklep a brněnského Komediografu za účasti takových herců jako Tomáš Hanák, Pavel Liška, Milan Šteindler, Tomáš Matonoha, David Vávra, Josef Polášek nebo Marek Daniel.

Přední soubor nového cirkusu Cirk La Putyka přiveze představení Risk plné akrobacie na trampolíně, létajících nožů, šipek, živé hudby i projekcí. Oceňované představení One Step Before the Fall souborů Spitfire Company a Damúza spojí tanečnici Markétou Vacovskou s živou hudbou a zpěvem Lenky Dusilové. Legendární improvizační divadlo VOSTO5 se v Ostravě představí se Soubojem titánků.

Kromě divadla VOSTO5 všechna představení proběhnou v prostoru multifunkčního sálu Gong, kam si bude možné již od 28. dubna podobně jako loni vzhledem k omezené kapacitě koupit za malý poplatek rezervaci místa.

Přečtěte si více z rubriky "Divadlo", nebo přejděte na úvodní stranu.