Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Den dětí na věži Nové radnice nabídne ostravské pověsti a pohádky

Den dětí na věži Nové radnice nabídne ostravské pověsti a pohádky

26.5.2014 00:00 Atd.

Speciální akce se připravuje u příležitosti Dne dětí na neděli 1. června na vyhlídkové věži Nové radnice. Průvodci budou v tento den zájemcům podávat speciální výklad o pověstech a pohádkách Ostravska.

Zvětšit obrázek

Z věže Nové radnice je při pěkném počasí krásný výhled.
Foto: Boris Renner

Zájemci se například dozvědí, jak vznikla řeka Ostravice, kdo na Ostravsku objevil uhlí, jak se dostal do znaku Ostravy kůň, ale třeba i méně známé pověsti o tom, proč a jak se stavěl kostel sv. Václava v centru města nebo kostel sv. Mikuláše v Porubě.

„Příchozí se dozví také různé zajímavé příběhy o hradech na Landeku, ve Slezské Ostravě či v centru města. Těšit se můžou na vyprávění o nadpřirozených bytostech jako jsou Bílá paní, Černá kněžna, místní permoníci či vodníci,“ zve na nedělní návštěvu průvodkyně Kateřina Buglová.

Kromě speciálního výkladu na věži se mohou děti těšit také na různé úkoly a hry, které pro ně připraví pracovníci Ostravského informačního servisu přímo v kanceláři informačního centra v 6. patře, která je vstupní branou do věže. Za splněné úkoly čeká děti malá sladká odměna. „Povídání bude jistě zajímavé nejen pro děti, ale i pro dospělé,“ dodává průvodkyně.

Prohlídky se konají od 9 do 17 hodin, a to v každou celou hodinu. Dospělí za prohlídku zaplati 50 korun, dětí, studenti a senioři o deset korun méně.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.