Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Divadlo Nový klip Divadla Petra Bezruče zve k návštěvě v nové sezóně

Nový klip Divadla Petra Bezruče zve k návštěvě v nové sezóně

17.6.2014 00:05 Divadlo

Divadlo Petra Bezruče ve spolupráci s filmovým studiem Moonfilm.cz natočilo originální video-upoutávku k nové sezóně Ztráty a nálezy 14/15. Na režisérkou stoličku usedl herec Divadla Petra Bezruče Lukáš Melník, který je také autorem scénáře. V klipu se objeví všichni členové souboru, se kterými se diváci v nové sezóně budou potkávat.

Zvětšit obrázek

Známé tváře hereckého souboru Divadla Petra Bezruče.
Foto: Divadlo Petra Bezruče

Přestože je Divadlo Petra Bezruče pro všechny generace diváků, v hledišti se objevují z větší části studenti vysokých a středních škol. Především pro ně je klip určený.

 

Natáčelo se v prostorách Letiště Leoše Janáčka v Mošnově. Za kamerou stál Petr Hrubeš, prestižní český fotograf, který pro Divadlo Petra Bezruče fotí portréty herců a plakáty k představením a jako kameraman působí v České televizi. Střih měl na starosti režisér klipu Lukáš Melník ve spolupráci s Jakubem Kedziorem z tvůrčí skupiny Moonfilm.cz.

„Oslovili jsme Lukáše Melníka tentokrát jako filmového tvůrce. Na začátku této sezóny natočil s našimi herci pro fitcentrum, které je partnerem divadla, reklamní spot, který se velmi vydařil. Videospot k nové sezóně opět prokázal, že Lukáš dokáže svůj talent uplatnit i v pozici filmového režiséra a scénáristy. Vedle obdivuhodné Lukášovy schopnosti vidět svět objektivem kamery k vysoké kvalitě novému videoklipu přispěla i chuť Lukášových hereckých kolegů do této práce,“ říká umělecký šéf divadla Štěpán Pácl.

Přečtěte si více z rubriky "Divadlo", nebo přejděte na úvodní stranu.