Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Chystá se velkolepé otevření Trojhalí. Zazpívá Nohavica s dechovkou Karolinka

Chystá se velkolepé otevření Trojhalí. Zazpívá Nohavica s dechovkou Karolinka

2.7.2014 00:00 Hudba

Koncertem Jaromíra Nohavici a speciálně sestavené dechovky Karolinka vyvrcholí slavnostní otevírání zrekonstruovaného objektu Trojhalí Karolina, které je naplánováno na pátek 11. července. Vstup na koncert bude zdarma a Nohavica na něm zazpívá především písničky o Ostravě.

Zvětšit obrázek

Jarek Nohavica během koncertu.
Foto Martin Homola, ABC photo

Objekt Trojhalí Karolina se skládá ze dvou zrekonstruovaných památkově chráněných budov, které byly dříve využívány pro Žofínskou huť a Koksovnu Karolina. V jedné z hal nyní vzniká podle návrhu architekta Josefa Pleskota sportoviště a ve druhé budově – Dvojhalí – bude otevřeno kryté náměstí, kde se budou konat akce pro širokou veřejnost.

Písničkář Jaromír Nohavica, který Trojhalí před osmi lety pomyslně uzavíral a natočil zde videozáznam s názvem Doma, jej také po rekonstrukci otevře. „Speciálně pro tuto příležitost sestavil kapelu Karolinka – dechovku, která spolu s Jarkem zahraje písničky hlavně o Ostravě,“ informovali v úterý pořadatelé koncertu.

V objektu Trojhalí bude připraven program už od 15 hodin. Návštěvníci se mohou těšit mimo jiné na promítání časosběrného dokumentu o průběhu rekonstrukce. Odpoledne pak v 18 hodin vyvrcholí koncertem Jaromíra Nohavici. Následovat ještě bude od 20 hodin předpremiéra nové české komedie Parádně pokecal.

Koncert Jaromíra Nohavici a filmová produkce budou zdarma, a proto lze očekávat, že vstupenky velmi rychle zmizí. Lístky bude možné získat v některé z poboček Ostravského informačního servisu ve čtvrtek 3. července od rána. Na jednu osobu bude možné vyzvednout si maximálně dvě vstupenky.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.