Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Divadlo Divadlo loutek hraje i v létě a navíc nabízí výstavu Pimprlárium

Divadlo loutek hraje i v létě a navíc nabízí výstavu Pimprlárium

9.7.2014 00:00 Divadlo

Jediným ostravským divadlem, které nemá o prázdninách zavřeno, je Divadlo loutek. To svým aktuálním sloganem „Prázdniny zrušeny“ láká diváky k návštěvě. Divadlo bude otevřeno od neděle 13. 7. do neděle 17. 8. Ke zhlédnutí bude interaktivní výstava Pimprlárium a každou neděli se v amfiteátru u divadla odehraje dětské představení.

Zvětšit obrázek

Pro děti je připravena interaktivní výstava Pimrlárium.
Foto: Divadlo loutek Ostrava

Pro diváky bude v každou neděli, pondělí, úterý a ve středu k vidění velká interaktivní výstava Pimprlárium, která byla připravená loni v prosinci k šedesátým narozeninám divadla.

Výstava je určena jak dětem, těmi nejmenšími počínaje, tak dospělým pamětníkům loutkářského umění. Návštěvníci se mohou seznámit s historií divadla a prohlédnout si jednotlivé typy loutek, s nimiž se v divadelních představeních setkávají, osahat si je a případně si s nimi zahrát v marionetovém divadélku. V jednotlivých blocích výstavy se děti mohou zapojit přímo do divadelního konání.

V tvůrčích dílnách si pak mohou děti vyrobit svoji vlastní loutku.Ve všední dny se prohlídky otevřou ve 14 a v 16 hodin, v každou neděli pak ve 14 hodin. Speciální dopolední prohlídky připravilo divadlo i pro letní příměstské tábory, střediska volného času a pro jiné skupinové návštěvy. Po nedělních prohlídkách se každou neděli v amfiteátru odehraje v 17 hodin dětské představení.

„Už loni byl o letní program tak velký zájem, že i ve velkých parnech byl náš amfiteátr zasypaný dětmi. I proto chceme v této tradici pokračovat,“ vysvětluje Jarmila Hájková, ředitelka Divadla loutek Ostrava. Rezervovat místa na interaktivní výstavu Pimprlárium i na nedělní představení diváci mohou od 1. července na adrese letospimprlaty2014@dlo-ostrava.cz. Vstupné na interaktivní výstavu je 50 korun a na nedělní představení 40 korun.

Rozpis nedělních představení:

13.7.    Začarovaný les, Loutkářský soubor Bublanina, Jak cvrček ke své písni přišel; Divadlo loutek Ostrava
20.7.    Dlouhý, Široký a Bystrozraký; Těšínské divadlo, Scéna Bajka
27.7.    Kouzelný zubní kartáček; Divadélko Ententýky
3.8.      Pirátská pohádka; Divadlo Tramtarie
10.8.    O neposlušných kůzlátkách a třech prasátkách; LS Opál
17.8.    Kvak a Žbluňk, Theatr ludem

Držitelé slevové karty Ostravan.cz mají nárok na slevu ve výši 25 procent až na dvě vstupenky na každé představení pro veřejnost konané v Divadle loutek Ostrava. Více informací ZDE.

Přečtěte si více z rubriky "Divadlo", nebo přejděte na úvodní stranu.