Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Do Ostravy se po pěti letech vrací britská elektronická kapela Asian Dub Foundation

Do Ostravy se po pěti letech vrací britská elektronická kapela Asian Dub Foundation

6.8.2014 00:01 Hudba

Hvězdy londýnského etno-tanečního undergroundu, kapela Asian Dub Foundation, se po pěti letech od svého obrovského úspěchu na festivalu Colours of Ostrava vrací do moravskoslezské metropole. Multikulturní smečka bude koncertovat 31. října v Bonver Aréně, bývalé hale Tatran, kde se jejich koncert stane tečkou za celovečerní party, na které zahrají i známí zahraniční dýdžejové, jejichž jména jsou ještě v jednání. Deník Ostravan.cz o chystané akci informovali pořadatelé.

Zvětšit obrázek

Britská etno-elektronická kapela Asian Dub Foundation.
Foto: Archiv kapely

Stejně jako v případě jarního koncertu kapely Kosheen, i tentokrát akci spolupořádají lidé kolem festivalu Beats for Love a ostravského klubu Barrák. „Bude to taková tečka za letošním úspěšným festivalem Beats for Love. Kromě Asian Dub Foundation na akci zahraje i několik mezinárodně uznávaných dýdžejů,“ řekl zástupce pořadatelů Kamil Rudolf.

„Letos Asian Dub Foundation koncertovali na festivalu Rock for People a jejich vystoupení mělo velmi nadšené ohlasy, a to nejenom po hudební stránce, zároveň to byla velmi dobrá show,“ dodal Rudolf. V Ostravě Asian Dub Foundation vystoupí ve formě soundsystemu.

Asian Dub Foundation kombinují do výbušné směsi elektroniku s tvrdými ragge-jungleovými rytmy, elektrické kytary s tradičními nástroji asijské provenience. S Asian Dub Foundation si během jejich kariéry zahráli například Radiohead, Rage Against The Machine nebo Beastie Boys. Mezi jejich fanoušky patří občasný koncertní host Johnny Kalsi, nejlepší hráč na buben dhol této planety a člen Dhol Foundation, irská zpěvačka Sinéad O´Connor a Iggy Pop, který si s Eugenem Hützem z Gogol Bordello zazpíval i na jejich zdařilém albu „Punkera“.

V současné době Asian Dub Foundation představují nové album nazvané The Signal And The Noise. Kapela kromě Ostravy zahraje letos v České republice ještě dva koncerty.

 

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.