Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Slezskoostravský Rock-Fest se blíží, na hradě zahraje kapela Dog Eat Dog

Slezskoostravský Rock-Fest se blíží, na hradě zahraje kapela Dog Eat Dog

11.8.2014 00:14 Hudba

Kultovní americká kapela Dog Eat Dog je hlavním lákadlem letošního ročníku hudebního festivalu Slezskoostravský Rock-Fest, který se bude konat v sobotu 23. srpna v areálu Slezskoostravského hradu. Celkem na festivalu zahraje čtrnáct kapel většinou tvrdšího rockového ražení.

Zvětšit obrázek

Americká kapela Dog Eat Dog míří do Ostravy.
Foto: Archiv Dog Eat Dog

Kapela Dog Eat Dog je typickým představitelem tzv. crossoveru z první poloviny devadesátých let. Svoji hudbu postavila na základech hardcoru a punku, které ale jako jedni z prvních obohatili o prvky rapu, hip-hopu a funku.

Kapela je v současné době na evropském turné u příležitosti dvacátého výročí debutového alba All Boro Kings, které obsahuje mimo jiné celosvětový hit No Fronts.

Na festivalu Slezskoostravský Rock-Fest dále vystoupí například dvě slovenské prog-metalové kapely Metropolis a Persona Grata, ale také českobudějovičtí Seven nebo kapely Liveevil, Nil, ostravské kapely Jeseter a Public Relations či třeba frýdecko-místečtí Slepí křováci, čerství vítězové hudební soutěže Radegast Líheň 2014.

„I letos nabídneme návštěvníkům dvě scény, což znamená nepřetržitý proud hudby. Po velkém úspěchu z minulého roku bude pro návštěvníky, kteří přijdou s dětmi, k dispozici také dětský koutek s organizovaným programem,“ řekl Marcel Pažický ze sdružení Kultura pro Slezskou Ostravu, které festival pořádá.

Exkluzivní nabídka pro čtenáře tohoto článku: Objednejte si naši čtenářskou kartu Ostravan a zařídíme vám vstup na Slezskoostravský Rock-Fest zdarma. Nabídka pro omezený počet čtenářů platí do odvolání pouze pro nové internetové objednávky. Kartu objednávejte ZDE. Pokud již kartu Ostravan máte a zatím jste k ní neobdrželi žádný dárek (vstupenku nebo víno), kontaktujte nás na e-mailu info@ostravan.cz a vstupenku na festival vám zařídíme také.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.