Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ulítlá kapela Russkaja se vrací do Ostravy, chystá koncert v klubu Garage

Ulítlá kapela Russkaja se vrací do Ostravy, chystá koncert v klubu Garage

26.9.2014 00:00 Hudba

Ulítlá rakouská kapela Russkaja, která produkuje zběsilou směsici punku, balkánské dechovky, ska a rock´n´rollu a která před dvěma lety rozdivočila publikum festivalu Colours of Ostrava, odehraje v listopadu miniturné po České republice a zastaví se také v Ostravě. Koncert se bude konat 11. listopadu v klubu Garage.

Zvětšit obrázek

V čele kapely stojí charismatický frontman Georgij A. Makazaria.
Foto: Archiv kapely

V čele kapely, která vznikla v roce 2005, stojí zpěvák ruského původu Georgij Alexandrovič Makazaria. Název kapely je slovní hříčkou, která v sobě spojuje Rusko, hudební styl ska a německé ja, tedy ano. Jejich koncerty patří k nejlepším koncertním atrakcím, které nabízí vídeňská hudební scéna.

Sedmičlenná skupina své pódiové divadlo tvoří jak svou vlastní tvorbou (z doposud tří desek, které za deset let existence vznikly), tak i předělávkami známých a oblíbených hitů jakýchkoliv žánrů. Hudba kapely nezná žádných hranic, chce prostě jen dobře udělat divokou estrádu a to se jí vždy povede.

Kromě Colours of Ostrava Russkaja koncertovala v roce 2012 také v pražském Lucerna Music Baru a v letošním roce hrála i na festivalu Masters of Rock. „Tentokrát kapela odehraje turné po českých klubech, představí se 8. listopadu ve Zlíně, o den později v pražské Meet Factory a nakonec 11. listopadu v ostravském klubu Garage,“ řekl pořadatel koncertů Patrik Kohut. Dodal, že kapela je ve skvělé formě a během letošní letní sezóny především pilně koncertovala po významných evropských festivalech.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.