Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Do Ostravy se vrací Stereo MCs, slavní Britové vystoupí v klubu Marley

Do Ostravy se vrací Stereo MCs, slavní Britové vystoupí v klubu Marley

16.10.2014 00:00 Hudba

Po skvělém koncertu z roku 2009 na festivalu Colours of Ostrava se do Ostravy vrací legendární britská kapela Stereo MCs, která mixuje elektronickou hudbu s hip-hopem, acid jazzem a funky. Jedno ze tří vystoupení v ČR odehraje kapela v ostravském klubu Marley, a to 7. listopadu. Večírek to bude poměrně dlouhý, protože na něm vystoupí i dva předskokani.

Zvětšit obrázek

Slavná britská formace Stereo MCs.
Foto: Archiv kapely

Stereo MCs do Ostravy přijedou v rámci turné Full Connected Live Show + Collected Box Set Release Tour. „Během show přehrají jejich kompletní nejúspěšnější album Connected, a to poprvé za dobu jejich existence,“ informovali pořadatelé.

Zároveň kapela odehraje výběr z jejich nového CD boxu Collected, který obsahuje nejenom všechny jejich vydaná alba, ale i nové a dosud nevydané skladby a remixy. Album vychází 27. října u Universal Records, tedy necelé dva týdny před ostravským koncertem.

Legendární album Connected z roku 1992, které Ostravané uslyší v celé kráse, vyneslo ve své době kapele hlavní ocenění v Brit Awards. Koncerty, které tehdy Stereo MCs absolvovali v rámci turné, jsou dodnes opředeny řadou legend a nejeden za slavných muzikantů na ně vzpomíná jako na velkou inspiraci.

Stereo MCs vystoupí také 8. listopadu v klubu Na rampě v Mariánských Lázních a 17. listopadu ještě v pražském Rock Café.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.