Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostrava v plamenech odtajňuje program. Přijedou dánští metalisté Pretty Maids

Ostrava v plamenech odtajňuje program. Přijedou dánští metalisté Pretty Maids

16.10.2014 17:45 Hudba

První hvězdy příštího ročníku metalového festivalu Ostrava v plamenech odtajnili ve čtvrtek pořadatelé. V Ostravě zahrají v první srpnovou sobotu roku 2015 známí průkopníci metalu z Dánska Pretty Maids a potvrzeno je i jméno první české kapely, kterou bude domácí Citron.

Zvětšit obrázek

Kapela Pretty Maids na jedné z nejnovějších fotografií.
Archiv kapely

První ročník rockového festivalu přivítala Dolní oblast Vítkovice letos v srpnu. Hojná účast fanoušků nejen z celého Česka, ale také ze Slovenska, Polska, Maďarska, Rakouska a Německa potvrdila, že festival tohoto druhu má v Ostravě své místo.

Také příští rok se bude konat festival v první srpnovou sobotu. Zatímco na prvním ročníku hrálo pět českých kapel a dvě zahraniční, letos to bude přesně naopak.

První potvrzenou zahraniční kapelou jsou průkopníci metalu z Dánska – Pretty Maids, kteří hrají již od roku 1981 a své první album vydali v roce 1984. Od té doby mají na svém kontě celkem 14 alb a nespočet hitů v čele s Please, Don’t Leave Me. Poslední album, které nese název Louder Than Ever, Pretty Maids vydali v letošním roce.

Po velkém úspěchu se na scénu Ostravy v plamenech v příštím roce vrátí domácí legenda Citron.

Vstupenky jdou do prodeje v limitované edici 500 kusů od pátku 17. října za rovných 500 korun. Cena platí pouze do konce listopadu, případně do vyprodání.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.