Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Legendární finští metalisté Waltari se vrací do Ostravy, tentokrát do Akordu

Legendární finští metalisté Waltari se vrací do Ostravy, tentokrát do Akordu

22.10.2014 00:00 Hudba

Dům kultury Akord v Ostravě-Zábřehu se bude 3. prosince pořádně otřásat v základech. Vystoupí zde legendární finská kapela Waltari, která je proslulá spojováním progresivního metalu se širokým spektrem dalších žánrů. Koncert bude součástí českého turné, na kterém jako předkapela vystoupí Support Lesbiens a také domácí Public Relations.

Zvětšit obrázek

Finští Waltari odehrají české turné se Support Lesbiens
Foto: Archiv kapely

Finští metalisté Waltari jsou v posledních letech častým hostem českých pódií, na Ostravsku hráli v minulosti už několikrát. Skupina založená roku 1986 je známá kombinováním mnoha hudebních žánrů a stylů, počínaje alternativním metalem, progresivním metalem, death metalem, hard rockem, hip hopem přes pop, punk, symfonický metal, techno až k thrash metalu.

Skladby kapely Waltari se často zaobírají osobními pocity strachu, osamění a krutosti světa a obsahují notnou dávku ironie a sarkasmu. Mezinárodního uznání se kapele dostává též díky výrazné pódiové prezentaci.

Na turné se po České republice Waltari vydají se Support Lesbiens, jednou z nejpopulárnějších kapel na domácí scéně. Večer zahájí Public Relations, kteří ve své tvorbě kombinují ostrý melodický rock s elektronikou.

České turné bude mít dvanáct zastávek, začne už 15. listopadu v Pardubicích a pokračovat bude přes Písek, Zlín, Prahu, Most, Jablonec nad Nisou, Plzeň, Brno, Karlovy Vary, Krnov, Ostravu do Českých Budějovic.

Držitelé karet Ostravan.cz mohou při nákupu vstupenek uplatnit slevu ve výši dvacet procent. Více informací ZDE.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.