Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Finská kapela Stratovarius míří na festival Ostrava v plamenech

Finská kapela Stratovarius míří na festival Ostrava v plamenech

7.11.2014 00:00 Hudba

Slavná finská power metalová kapela Stratovarius je dalším velkým jménem, která budou ozdobou druhého ročníku festivalu Ostrava v plamenech. Ten se bude konat 1. srpna 2015 a zahrají na něm také dánští Pretty Maids, ale i kapely Orphaned Land z Izraele a také exotičtí Myrath z Tuniska. Další jména ještě budou oznámena.

Zvětšit obrázek

Veleslavná finská kapela Stratovarius zahraje 1. srpna 2015 v Ostravě.
Foto: Archiv

Kapela Stratovarius vznikla v roce 1984 a její jméno je složeno ze slov Stratocaster a Stradivarius. Od svého vzniku vydala 15 studiových alb, 3 DVD a 3 živá alba. Spolu s německými Helloween, Blind Guardian a Gamma Ray jsou Stratovarius považováni za jednu z nejvýznamnějších a nejvlivnějších skupin v rámci žánru.

„Stratovarius jsou stálicí metalového nebe, která si již hezkou řádku let drží specifický klasický melodický zvuk plný chytlavých motivů a nekompromisních riffů. Vždycky víte, co od nich očekávat, ale vždycky vás něčím překvapí. Jejich mistrovské kousky korunované školeným hlasem charismatického Tima Kotipelta vždycky zanechají u fanoušků silný dojem,“ říká spolupořadatel festivalu Patrik Kohut.

Vstupenky jsou v prodeji v limitované edici 500 kusů za rovných 500 korun. Cena platí do konce listopadu, případně do vyprodání. K dostání jsou výhradně na webových stránkách pořadatelů.

 

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.