Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Šest ostravských klubů uspořádá společně festival Pendl. Zahrají na něm desítky kapel

Šest ostravských klubů uspořádá společně festival Pendl. Zahrají na něm desítky kapel

19.11.2014 14:49 Hudba

K dosud nevídané akci se schyluje na začátek února příštího roku na ostravské klubové scéně. Šest hudebních klubů se spojí v jeden velký hudební festival pod názvem Pendl - Ostravská klubová noc. Během akce vystoupí desítky kapel, například Vypsaná fixa, Prague Conspiracy, Květy, Čokovoko a řada dalších, z velké části regionálních kapel.

Zvětšit obrázek

Na festivalu vystoupí také skupina Vypsaná fixa.
Foto: Aleš Honus

Akce, která se bude konat 6. února, má ambice stát se zimní alternativou k letním hudebním festivalům. Jak napovídá název festivalu, organizátoři počítají s tím, že publkum se bude během noci mezi jednotlivými kluby přesunovat.

Do akce se zapojí kluby Barrák, Cooltour, Plan B, Stará Aréna, La Cachimba a nově vznikající Dock. Festival Pendl využije vzájemné blízkosti klubů a nabídne možnost za jednotné vstupné navštívit všechny najednou. „Ostravská kultura měla vždycky blíže ke kooperaci než ke konkurenci a jsme rádi, že se nám to povedlo přenést do tak ambiciozního projektu, jakým tento hudební festival bezesporu je“, vysvětluje hlavní koordinátor festivalu Filip Košťálek.

Dramaturgie festivalu odráží specifika ostravského publika, které nikdy nebylo nijak „mainstreamové“ a našlo si na české scéně hudbu zapadající do nálady regionu. „ V klubech se objeví kapely, které v nich už měly možnost hrát a díky úspěchu je zveme znova. Nezahrají však ve stejném klubu, ale díky spolupráci mezi kluby je záměrně přesuneme jinam, aby nám návštěvníci korzovali i na jiné scény, než jsou zvyklí“, vysvětluje smysl akce zástupce pořadatelů Filip Košťálek.

Vstupenky budou stát 190 korun pro studenty a seniory, respektive 250 korun pro ostatní. Bližší podrobnosti a jména dalších vystupujících kapel budou zveřejněny v následujících týdnech.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.