Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Další potvrzená jména pro Colours: Bazookas a John L Presley

Další potvrzená jména pro Colours: Bazookas a John L Presley

10.12.2014 18:59 Hudba

Další potvrzenými jmény čtrnáctého ročníku festivalu Colours of Ostrava jsou nizozemská kapela Bazzookas a londýnský zpěvák a skladatel John L Presley. Podívejte se na videoukázky jejich tvorby.

Zvětšit obrázek

Zpěvák a skladatel John J Presley.
Foto: Archiv umělce

Kapela Bazookas, kterou pořadatelé oznámili ve středu večer, na koncertech působí jako tanečně divoká srážka ska, rocku a punku. „Naše energie vychází ze srdce a duše kapely. Všechno jiskří. Nezáleží na tom, jestli jste muž, žena, mladý, starý, krásný, ošklivý, malý nebo velký, Francouz, Belgičan, Němec nebo Holanďan. Stejně na naše ska ze všech koutů světa a ze všech dob začnete tančit,” láká na koncert zpěvák Bass Barnasconi.

Dalším jménem pro Colours of Ostrava 2015, které pořadatelé potvrdili v tomto týdnu, je John J. Presley, který úspěšně prošel ohněm na festivalu v Readingu i na evropském turné s The Jim Jones Revue. Jde o nové a velmi nadějné jméno na londýnské scéně. Charismatický hudebník přijede v červenci do Ostravy se dvěma spoluhráči a přiveze i své debutové album, které má vyjít na začátku příštího roku.

„Drsně vypálené kytarové riffy zpěváka a skladatele Johny J Presleyho dotahují do horečnatého zvuku klávesy a harmonium backvokalistky Danielle Perry a rachotivé bubnování Toma Glendininga,“ říká hudební publicista a spolupracovník Colours of Ostrava Jiří Moravčík.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.