Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Švédská populární kapela Roxette zahraje v červnu v Ostravě

Švédská populární kapela Roxette zahraje v červnu v Ostravě

15.12.2014 10:19 Hudba

Populární švédské duo Roxette přidá v Česku druhý koncert a kromě pražské O2 Arény se představí v červnu také v ostravské ČEZ Aréně. Roxette se naposledy představili českým fanouškům v roce 2011 na dvou beznadějně vyprodaných koncertech.

Zvětšit obrázek

Švédské duo Roxette se po několika letech vrací do Ostravy.
Foto: Archiv kapely

Po dokončení koncertní série v Rusku, Pobaltí a Finsku v listopadu tohoto roku vyjedou Roxette opět na turné v únoru 2015 –  turné odstartují v Austrálii a na Novém Zélandu. Evropská část bude zahájena 10. května v Miláně, v pondělí 15. června pak Roxette potěší své fanoušky také v ostravské ČEZ Aréně.

https://www.youtube.com/watch?v=ktRsl2hAPhY

„Je to úžasné být zpátky na mezinárodní scéně. Ohlasy, kterých se nám od našeho publika po všechny ty roky dostává, jsou ohromující a my se nemůžeme dočkat, až se znovu s našimi fanoušky setkáme,“ vzkazuje kapela.

Roxette jsou jedni z nejúspěšnějších světových hitmakerů. Jejich velká chvíle přišla na konci 80. let s průlomovou skladbou Look z alba Look Sharp!. Od té doby kapela se svými skladbami ovládla všechny pop hitparády po celém světě, především díky hitům jako It Must Have Been Love, Listen To Your Heart, Joyride, How Do You Do!, Dangerous, Fading Like A Flower nebo Dressed For Success.

Roxette prodali po celém světě přes 75 milionů alb. Po dobu čtyř let kapela nikdy neopustila žebříček hitparády Billboard Hot 100, a to vše během 90. let.

Po dlouhé přestávce, během níž se Marie Fredriksson zotavovala z rakoviny, se Marie a Per Gessle opět sešli v roce 2011. S novým albem Charm School a singlem She’s Got Nothing On (But The Radio) Roxette opět obsadili vrcholky světových hitparád. Na následujícím turné pak kapela dvakrát objela celý svět a představila se na 153 koncertech pro více než jeden a půl milionu fanoušků.

Na plánovaném evropském turné v roce 2015 odehrají Roxette 30 koncertů v 18 různých státech. Během tohoto turné oslaví kapela třicet let od založení, turné se proto jmenuje The XXX Anniversary Tour.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.