Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Platnost karet Ostravan končí. Nové na rok 2015 už v prodeji nebudou

Platnost karet Ostravan končí. Nové na rok 2015 už v prodeji nebudou

28.12.2014 10:08 Atd.

Projekt slevových karet Ostravan, jejichž nákupem mohli čtenáři finančně podpořit kulturní deník Ostravan.cz a mohli díky tomu v roce 2014 čerpat slevy do většiny kulturních institucí v Ostravě, bude s příchodem Nového roku ukončen. Stávající karty platí do 31. prosince 2014 a na další rok nové karty v prodeji zatím nebudou. Důvodem je malý zájem čtenářů a především nejasná budoucnost kulturního deníku Ostravan.cz jako takového.

Zvětšit obrázek

Přední strana slevové karty deníku Ostravan.cz

Projekt slevových karet podpořila v roce 2014 všechna ostravská divadla, velká část hudebních klubů, největší hudební festivaly, ale například i Dům knihy Knihcentrum, který držitelům karty poskytoval desetiprocentní slevu na neomezené nákupy knih.

Bohužel o novinku nebyl mezi čtenáři příliš velký zájem. Dalším důvodem, proč projekt karet v roce 2015 nebude pokračovat, je skutečnost, že se dosud nepodařilo zajistit kontinuitu vydávání deníku a není stále jasné, zda bude toto kulturní médium, které je svým způsobem v českých poměrech raritní, vůbec pokračovat. Kvalitní publicistika není zadarmo.

Deník Ostravan.cz je vzhledem ke svému nekomerčnímu zaměření a navzdory relativně vysoké návštěvnosti, která se pohybuje kolem 1000 unikátních čtenářů denně, existenčně závislý na dotaci města Ostravy, díky které mohl v roce 2013 vzniknout a díky které mohl v roce 2014 vyplácet honoráře spolupracujícím autorům. Za to patří městu Ostrava velký dík.

Nicméně vzhledem k tomu, že zatím není jasné, jestli bude mít Ostravan.cz i v roce 2015 takové zázemí, aby mohl po celý rok dostát vyplývajícím závazkům vůči partnerským institucím a vůči držitelům karty, nebyla jiná možnost než projekt karet pozastavit.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.