Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Jak to slyší kytarista Toma Rybola: Endless, Beck, Clawfinger i Mika

Jak to slyší kytarista Toma Rybola: Endless, Beck, Clawfinger i Mika

5.1.2015 06:00 Hudba

Dnešním hostem rubriky Jak to slyší je ostravský kytarista, skladatel a zpěvák Toma Rybola, známý zejména z kapel Up!Great, Filip M., Er nebo Hoo Hoo Coctail. Jeho komentáře k hudebním nahrávkám, které mu vybral deník Ostravan.cz, jsou poměrně stručné, ale výstižné.

Zvětšit obrázek

Kytarista Toma Rybola známý z kapel Filip M., Er a dalších.
Foto: Tomáš Dudyn Václavek

Mika: Big Girl You Are Beautiful (2009): Fajn veselé video, na party s long drinkem v ruce to nikomu nemůže ublížit a na Colours of Ostrava si na to lidé určitě hezky zatančí. Měl tu píseň věnovat Robbiemu Williamsovi, to bych si poslechl mnohem raději.

 

Endless – Black Star Paradox (2014): Když spočítám, kolik skvělých kapel tady v Ostravě zůstalo z 90. let, stačí mi jedna ruka. Nevydržel skoro nikdo. Endless jsou stále zde. Jen tak dál chlapci, smekám.

 

Beck – Loser (1993): Tak tohle rozhodně můžu, už příliš dlouho jsem si hocha nepustil. Díky tedy. Výborná dlouhokouřová píseň! Tuhle desku musím vzít příště k Tobimu na chatu!

 

Sick Of It All – Road Less Traveled (2014): Kapelu Sick Of It All neznám. Zní to jako správné americké HC. Proč ne, mám rád některé party z tohoto klubu.

Jiří Koběrský – Léto jak má být (2013): Pamatuji si, že mi kámoš pouštěl Jiřího píseň Kozy ven. U té jsem se aspoň zasmál.

 

The Cult – Rain (1985): The Cult neznám vůbec. Zaregistroval jsem pouze název a přijdou mi jako nějaká rodina s KISS nebo tak něco. Zábavný je ten „orální sex“ s mikrofonem.

 

Clawfinger : Do What I Say (2006): Tak jistěěě!! Největší hit od Clawfinger. Vrací mě to do časů, kdy tahle pecka hrála na každé naší pařbě. Slyšel jsem ji snad tisíckrát a pořád mě baví!

 

Soulsavers and David Gahan: In The Morning (2013): Tohle mě zaujalo velmi. Soulsavers neznám a tahle spolupráce s Davem Gahanem může být velmi zajímavá. Mám rád Gahana jak v rámci Depeche Mode, tak i sólově, takže jeho společný počin se Soulsavers určitě prozkoumám.

 

Futurum – Zdroj (2011): Legendární píseň, krásný text, můžu ji poslouchat několikrát za sebou. Mám rád i verzi z pořadu Na Kloboučku.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.