Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Tři dny už jsou jim málo: Největší taneční festival Beats For Love chce růst

Tři dny už jsou jim málo: Největší taneční festival Beats For Love chce růst

19.1.2015 01:01 Hudba

Největší festival elektronické hudby ve střední Evropě, Beats For Love v Dolní oblasti Vítkovic, se počínaje třetím ročníkem výrazně rozšíří. Nejenom, že areál bude o poznání větší, ale akce začne už ve čtvrtek 2. července a potrvá čtyři dny. Vyšší bude i počet hudebních scén, který letos naroste na jedenáct. Pořadatelé mají ambice přilákat letos do Ostravy 50 tisíc lidí nejenom z České republiky.

Zvětšit obrázek

Festival Beats for Love měl loni skvělou atmosféru, letos se chce rozrůstat.
Foto: Beats for Love

V roce 2013 se festivalu zúčastnilo 25 tisíc fanoušků taneční hudby a v roce 2014 navštívilo Dolní oblast Vítkovice dokonce 35 000 lidí. Beats For Love se tak rázem stal největší taneční akcí pod širým nebem v rámci celé střední Evropy. Letos chce počtem návštěvníků trumfnout i největší tuzemský festival Colours of Ostrava, který se bude na stejném místě konat

„Doufáme, že se letos přiblížíme hranici 50 000 návštěvníků. Skvělé ohlasy z uplynulého ročníku jsou pro nás tím největším motorem a zároveň závazkem. Připravujeme spoustu novinek, o kterých vás budeme postupně informovat.“ komentuje vyhlídky na nadcházející ročník ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Festival se opět uskuteční v industriální oblasti Dolních Vítkovic a první podstatnou novinkou je délka trvání festivalu, který se bude konat od 2. do 5. července. Oproti loňskému ročníku dojde k velkému rozšíření celého areálu směrem k Dolu Hlubina, který nyní prochází velkou rekonstrukcí a kde pořadatelé využijí kromě exteriérů i prostředí tzv. Starých koupelen.

S rozšířením areálu se navyšuje také počet hudebních scén, kterých bude letos celkem jedenáct. „Na své si přijdou fanoušci stylů drum and bass, house, urban, techno, reggae, electroswing a breakbeat. Uprostřed areálu vyroste tzv. Party Village Stage se vstupem od 18ti let a nově vzniknou podia zaměřující se na edm&trance, hardstyle&hardcore a psytrance. Tanečníci se můžou těšit na více než 350 vystupujících jak z České republiky, tak ze zahraničí,“ dodává zástupce pořadatelů Matyáš Ožana.

Pořadatelé kromě toho připravují vylepšení designu jednotlivých scén a hledají nadšence, kteří by jim v tom mohli pomoci.

První hvězdy letošního ročníku budou zveřejněny v následujících týdnech. „Ve vystupujících máme téměř jasno. Jednáme s agenturami a agenty jednotlivých DJs, se kterými to není vždy úplně jednoduché. Pozitivní na tom je, že už o festivalu vědí, takže se nemusíme komplikovaně představovat.“ řekl Jakub Šindler, jeden ze stage managerů EDM&Trance stage.

„Jsme velmi rádi, že zde vzniká tradice dalšího silného festivalu, který cílí na nastupující generaci. V zahraničí má spojení taneční hudby a industriálu bohatou historii a toto spojení zafungovalo i u nás. Věřím, že třetí ročník festivalu Beats For Love přitáhne do Dolních Vítkovic opět zástupy fanoušků taneční hudby,“ konstatoval Petr Koudela, ředitel sdružení Dolní oblast Vítkovice.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.