Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Na Majáles do Ostravy míří britské duo Matrix & Futurebound

Na Majáles do Ostravy míří britské duo Matrix & Futurebound

7.4.2015 00:00 Atd.

Britské drum and bassové duo Matrix & Futurebound bude hlavní hvězdou letošního Majálesu Ostrava, který se bude konat 29. dubna v areálu Dolní oblasti Vítkovic. Mezi další hvězdy ročníku patří slovenská kapela Horkýže slíže, českou scénu budou zastupovat Mig 21, Portless, Marek Ztracený či Voxel. Kompletní program pořadatelé zveřejnili ve středu.

Zvětšit obrázek

Britské duo Matrix and Futurebound zahraje na Majálesu Ostrava.
Foto: Archiv

Matrix & Futurebound v Ostravě s velkým úspěchem vystoupili už před dvěma lety na prvním ročníku festivalu Beats for Love. „Jsou to nejen skvělí DJs, ale hlavně vynikající producenti, což dokázali již jejich debutovým albem Universal Truth z roku 2007. Jejich energický drum&bass si získává po světě čím dál více fanoušků a důkazem toho jsou hity jako All I Know, Control či Magnetic Eyes,“ uvedla dramaturgyně Majálesu Ostrava Gabriela Kožušníková.

Návštěvníci si dle hudebního vkusu budou moci vybírat ze 7 připravených scén. „Součástí Majálesu bude i studentská scéna, na které dostanou prostor čistě studentské kapely, které nemají velké šance prosadit se na české scéně,“ řekla Kožušníková. „Letošní novinkou budou dvě nové scény, a to Red Bull Tour Bus a Jägermeister DJ’s Stage, dále také kulturní UNDG zóna a Chillout zóna Rádia Kolej, kde budou probíhat rozhovory a živé vysílání,“ dodala.

„Jsem moc rád, že Stavovská unie studentů i pro letošek dobrovolně zvolila Dolní oblast Vítkovice, protože vlastně nikdy nevíme, kde se studenti akci rozhodnou zrealizovat. My festivalu v rámci areálu poskytujeme zajímavé kulisy,“ konstatoval ředitel Dolní oblasti Vítkovice Petr Koudela.

Společný majáles obou ostravských univerzit se v Ostravě uskuteční 29. dubna. Zahájí ho v 10.30 hodin průvod masek, který vyjde od Nové radnice přes centrum směrem do Vítkovic, kde se po vyhlášení nejlepší masky otevřou brány majálesového areálu.

 

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.