Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Let´s Get Rocked: Blíží se ostravský koncert Def Leppard

Let´s Get Rocked: Blíží se ostravský koncert Def Leppard

14.5.2015 00:00 Hudba

Skupina Def Leppard, která patří k největším legendám britské rockové hudby, se představí na koncertu, jenž se v ostravské ČEZ Aréně odehraje 22. května. O den později skupina vystoupí také v pražské O2 Aréně. Kapela v Česku zahraje plnohodnotný koncert po dlouhých dvanácti letech a přiveze jak staré hity, tak i repertoár z úplně nového alba.

Zvětšit obrázek

Skupina Def Leppard v aktuálním složení.
Foto: Archiv

Def Leppard se představili v České republice již dvakrát, před dvanácti lety v rámci sólového koncertu v Praze a v roce 2008 na festivalu Masters of Rock ve Vizovicích.

V průběhu své kariéry kapela vytvořila řadu klasických přelomových alb a jejich tvorba ovlivnila nejednu generaci fanoušků i kapel. Velkolepá živá vystoupení Def Leppard, plná silných melodických rockových skladeb, se stala synonymem pro tento kvintet ze Shefieldu. Za posledních třicet let se jejich koncerty staly vyhledávanými událostmi a kapela i nadále vyprodává arény po celém světě.

Mezi hity, které se zapsaly do historie populární hudby, jmenujme skladby jako Hysteria, Let´s Get Rocked, Animal nebo Love Bites. Celosvětově Def Leppard prodali okolo 100 milionů alb a patří mezi nejslavnější britské, ale i celosvětové kapely.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.