Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Divadlo Shakespearovské slavnosti v Ostravě uvolňují druhou vlnu vstupenek

Shakespearovské slavnosti v Ostravě uvolňují druhou vlnu vstupenek

18.6.2015 00:00 Divadlo

Přestože předprodej vstupenek na Letní shakespearovské slavnosti v Ostravě začal už v dubnu a některá představení jsou již vyprodaná, diváci budou mít od příštího týdne možnost si zatím nedostupné vstupenky na festival koupit. Příležitost k tomu bude od pondělí 22. června, kdy organizátoři uvolní všechna zbylá sedadla. A nabídka bude opravdu široká – k mání budou vstupenky na všechny tituly.

Zvětšit obrázek

Snímek z inscenace Mnoho povyku pro nic.
Foto: Shakespearovské slavnosti

Do zahájení dalšího ročníku Letních shakespearovských slavností v Ostravě zbývá pouhý měsíc. Letošní novinkou bude premiéra slavné Shakespearovy tragédie Romeo a Julie v inscenaci režijního tandemu SKUTR (Lukáš Trpišovský, Martin Kukučka). V hlavních rolích se představí Tereza Voříšková jako Julie a Jan Sklenář jako Romeo.

Režisérská dvojice SKUTR se při realizaci Romea a Julie obklopila osvědčeným týmem, se kterým v rámci Letních shakespearovských slavností již spolupracovala na představení Sen noci svatojánské (2013). „Diváci mohou čekat skutrovskou poetiku obrazu, pohybu a zvuku. Text bude výrazně krácen, aby vynikla jeho krása a na diváky se nevalily tuny veršů. A už teď můžeme říci, že balkonová scéna bude bez balkonu,“ prozrazuje o hře jeden z režisérů, Lukáš Trpišovský.

Na programu Letních shakespearovských slavností v Ostravě je celkem šest her Williama Shakespeara: Romeo a Julie, Mnoho povyku pro nic, Sen noci svatojánské, Zkrocení zlé ženy, Jak se vám líbí a Večer trojkráľový alebo Čo len chcete.

Festival se uskuteční od 22. července do 11. srpna na Slezskoostravském hradě. Všechna představení začínají ve 20:30 hodin. Cena vstupenek se pohybuje od 290 korun. Více informací o letošním programu, repertoáru, cenách a dostupnosti vstupenek, či možných slevách naleznou zájemci na www.shakespearova.cz.

Přečtěte si více z rubriky "Divadlo", nebo přejděte na úvodní stranu.