Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Divadlo Ostravský Fantom Londýna získal hlavní cenu na muzikálovém festivalu v jihokorejském Daegu

Ostravský Fantom Londýna získal hlavní cenu na muzikálovém festivalu v jihokorejském Daegu

13.7.2015 19:18 Divadlo

Původní muzikál Národního divadla moravskoslezského Fantom Londýna získal v pondělí hlavní cenu jihokorejského Festivalu DIMF (Daegu International Musical Festival). Kromě hlavní ceny do Ostravy putuje i ocenění za nejlepší ženský výkon ve vedlejší roli pro Janu Musilovou (za roli matky Henryho) a cena za nejlepší mužský výkon v hlavni roli pro Lukáše Adama (role Henryho). O velkém úspěchu informovala v pondělí večer mluvčí divadla Marcela Bednaříková.

Zvětšit obrázek

Ze slavnostního ceremoniálu na festivalu v Daegu.
Foto: NDM

Začátkem července odletěl do Korey soubor operety/muzikálu Národního divadla moravskoslezského, aby se zde v několika představeních představil na Mezinárodním muzikálovém festivalu ve městě Daegu (Tegu) s původním českým muzikálem Fantom Londýna, který vznikl na objednávku NDM, měl v Ostravě světovou premiéru v sezóně 2012/2013 a je velmi divácky úspěšným.

„Na závěrečném galavečeru spojeném s udílením cen Festivalu DIMF získal Fantom Londýna hlavní cenu 9. ročníku. Ceny osobně převzali oba představitelé a také režisér a spoluautor libreta Lumír Olšovský s Pavlem Bárem, který se jako scénárista rovněž podílel na vzniku muzikálu,“ informovala Marcela Bednaříková.

1

Publikum muzikálového festivalu v Daegu. (Foto: NDM)

Mezi nominovanými za nejlepší ženský výkon v hlavní roli byla také Martina Šnytová (role Evelyn).Celkem se Fantom Londýna v průběhu festivalu odehrál před vyprodaným hledištěm pro tisíc pět set diváků čtyřikrát. Skladby z něho zazněly také na slavnostním vyhlášení cen, které v přímém přenosu vysílala celostátní jihokorejská televize,“ dodala mluvčí.

Doplnila také, že soutěže se účastnily muzikály z Velké Británie, Německa, Austrálie, Číny a Jižní Korey.

Přečtěte si více z rubriky "Divadlo", nebo přejděte na úvodní stranu.