Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostravská pop star Elis oslavila narozeniny s novým klipem a chystá druhé album

Ostravská pop star Elis oslavila narozeniny s novým klipem a chystá druhé album

7.8.2015 05:24 Hudba

Ostravská pop hvězda Elis si ke svém jednadvacátým narozeninám, které oslavila ve čtvrtek, nadělila videoklip k písni Unbeliavable. Skladatelka, zpěvačka a aktuální držitelka ocenění Objev roku v anketě Český slavík si tentokrát celý klip režírovala, natočila i sestříhala sama. Kromě toho prozradila, že chystá nové album s řadou hostů včetně slovenské populární zpěvačky Dary Rolins či sedmdesátileté jazzové stálice Jany Koubkové.

Zvětšit obrázek

Zpěvačka Elis během vystoupení na Festivalu v ulicích.
Foto: Aleš Honus

Eliška Mrázová alias Elis natočila nové video ke své nejnovější písni Unbelievable. Tu nedávno nahrála ve studiu Startouch mimo jiné s producentem Madskillem, který v minulosti spolupracoval například s Rytmusem, Majkem Spiritem a Darou Rollins.

„Je to písnička o mém prvním životním vztahu s jedním zahraničním hudebníkem. Stejně rychle, jako přišel, tak i odešel,“ říká Eliška Mrázová, která vzala do rukou svou kameru, několik kamarádů a šla se projít po Praze, kam se před nedávnem z Ostravy přestěhovala.

„Ta písnička je o lásce, ale já jsem nechtěla dělat prvoplánový klip o holce a klukovi. A tak jsem natočila takové selfie, ve kterém jsem se snažila zachytit letní pozitivní atmosféru. Nebyl k tomu žádný scénář, byla to opět čistá improvizace, stejně jako u klipu k písni Shubidu, který jsme také natáčeli v ulicích,“ dodala.

Zároveň prozradila deníku Ostravan.cz, že na příští rok plánuje vydání druhého alba. „V poslední době jsem se hodně hledala a také jsem hledala lidi kolem sebe. Na novém CD budu spolupracovat s jedním zahraničním producentem, který spolupracoval třeba s Aliciou Keys, Christinou Aguilerou a dalšími hvězdami,“ řekla Elis.

Kdo by ale čekal, že na novém albu se bude Elis ubírat směrem, který naznačila svou písňovou novinkou Unbelievable, ten se mýlí. „Nemůžu říct, že tohle je žánr, kterým bych se chtěla ubírat. Ta písnička ale byla napsaná tak, že si o takovou taneční aranži přímo říkala. Příště to bude zase něco jiného,“ řekla.

Na novém albu by ráda spolupracovala s některými dalšími zpěváky. „Na albu bude hostovat Dara Rolins, se kterou tam budu mít písničku v češtině i slovenštině. Také domlouvám spolupráci s Janem Bendigem a kromě toho se hodně těším na společnou píseň s jazzovou zpěvačkou Janou Koubkovou, která mne sama kontaktovala s tím, že se jí líbí to, co dělám, a ráda by spolupracovala,“ řekla Elis.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.