Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Američtí W. A. S. P. představí v Ostravě nové album. Bude to jediný koncert v ČR

Američtí W. A. S. P. představí v Ostravě nové album. Bude to jediný koncert v ČR

26.8.2015 00:00 Hudba

Po obrovském úspěchu, který zaznamenala legendární americká kapela W. A. S. P. loni na festivalu Ostrava v plamenech, se tato kapela opět vrací do České republiky. Vystoupí již 8. listopadu v martinovském Garage Clubu. Půjde o jediný koncert v ČR v rámci podzimního turné k chystanému novému albu Golfotha, které vychází 2. října.

Zvětšit obrázek

Kapela W. A. S. P. loni vystoupila na festivalu Ostrava v plamenech.
Foto: Zdeněk Figura

W.A.S.P jsou živoucí legendou a nenajde se snad nikdo, kdo by je neznal. Řadí se vedle slavných Kiss k těm kultovním kapelám, na kterých vyrostly a stále ještě rostou celé generace rockerů a které dokazují, že duch klasického rocku nikdy nezemře.

W.A.S.P. vznikli v roce 1982 jako jedna z nejtvrdších kapel, které se v té době na americké metalové scéně objevovaly a díky své šokující image, textům a zejména proslulým živým vystoupením se velmi rychle dostali do světového povědomí.

Zakladatel a frontman kapely Blackie Lawless byl rockovým veteránem už v době, kdy zakládal W.A.S.P. Kapela se záhy prezentovala svými zuřivě živými koncerty, při kterých Laweless svazuje a týrá polonahé modelky a hází syrové kusy masa do diváků. W.A.S.P. není možné jakkoli ignorovat, neboť jsou opravdovým a co je skoro až k neuvěření, stále aktivním kultem.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.