Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Ostrava chystá akci Meat Design 2015, která nabídne to nejlepší z českého designu

Ostrava chystá akci Meat Design 2015, která nabídne to nejlepší z českého designu

8.9.2015 00:00 Atd.

To nejlepší ze současného českého produktového designu nabídne první ročník akce Meat Desing 2015, která se bude konat ve druhé půli listopadu v nově zrekonstruovaných prostorách Dolu Hlubina. První akce tohoto druhu na Ostravsku nabídne řadu opravdových celebrit ve svém oboru.

Zvětšit obrázek

V Ostravě bude vystavovat i renomovaný designér Jan Čapek.
Foto: Meat Design

„Dosud museli fanoušci designu jezdit za aktuálními trendy na přehlídky a prodejní akce do Prahy. Nikde jinde se pozornost designérů nesoustřeďovala. To by měla změnit akce Meat Design, jejíž první ročník je pojatý opravdu velkolepě,“ uvedla zástupkyně organizátorů Karolína Skórková.

Během tří dnů se v Ostravě formou výstavy představí přes 50 nejlepších českých designérů i lokálních značek věnujících se zejména interiérovému designu, proběhne několik workshopů, součástí budou i projekce filmů věnovaných tomuto čím dál více populárnímu oboru a návštěvníky neminou diskuze s hvězdami designérského nebe.

„Chceme lidem ukázat, že zařídit si svůj byt či jen obměnit jídelní kout s využitím produktů českých značek není sci-fi a nemusí to ani stát stovky tisíc. Máme spoustu šikovných designérů a taky firem, které se s nimi nebojí spolupracovat. Najít alternativu masové výroby není tak těžké, jak by se mohlo zdát,“ dodává Karolína Skórková.

Z již potvrzených vystavujících se mohou Ostravané těšit například na Studio DECHEM – absolutního vítěze letošního ročníku cen Czech Grand Design, designérku Annu Marešovou, přijedou i ilustrátor a designér Michal Bačák a produktový designér Jan Čapek, který je držitelem ceny Czech Grand Design 2009 a autorem ikonických plastových lahví pro firmu Mattoni. Dalšími vystavujícími budou Atelier SAD, Daniel Gonzales či interiérová designérka Soňa Malinová.

Vstupenky na akci, která potrvá od 20. do 22. listopadu 2015, se dají od počátku září sehnat za cenu od 100 korun.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.