Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Třebovický koláč láká na folklor, ale i Poutníky a Martina Chodúra

Třebovický koláč láká na folklor, ale i Poutníky a Martina Chodúra

16.9.2015 00:00 Hudba

Už dvanáctý ročník oblíbené víkendové slavnosti Třebovický koláč se bude konat od pátku do neděle v příjemném prostředí Třebovického parku v Ostravě-Třebovicích. Letošní hudební program bude mimořádně pestrý – kromě folklorních souborů, které nesmí na třídenní slavnosti nikdy chybět, zahrají legendární Poutníci, skupina Bokomara, ale i 4TET Jiřího Korna, Naďa Urbánková či Martin Chodúr, který slavnosti v neděli uzavře.

Zvětšit obrázek

Na Třebovickém koláči se představí i dětské soubory (snímek z roku 2013).
Foto: Třebovický koláč

Festival Třebovický koláč pořádá Slezský soubor Heleny Salichové, který na přehlídce i vystoupí. Spolu s ním se představí ostravský Fogáš, dále Rosénka z Prashy, Kotár ze Vsetína, ale také Dětský soubor H. Salichové, Krasničanek a Vysočánek. K programu festivalu patří i sobotní večerní posezení s cimbálovou muzikou Kordulka a country kapelou Astra.

„Po dobu slavnosti se bude konat v areálu parku lidový jarmark, kde nebude chybět ani bohaté občerstvení včetně koláčů. Pro děti je připraven koutek s malováním, ale i poznávání zvířátek, soutěže, jízda na ponících, ukázky šermířského umění a také pohádky v podání divadelních společností Jitřenka a Sluníčko z Ostravy a divadelního souboru Berani z Těškovic,“ sdělila zástupkyně pořadatelů Šárka Vojtkuláková. V koutku Výtvarného centra Chagall také najdou návštěvníci výstavu děl akademické malířky Heleny Salichové.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.