Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Divadlo Kdo bude zpívat v Jesus Christ Supestar? Jen o Máři Magdalénu bojují desítky zpěvaček

Kdo bude zpívat v Jesus Christ Supestar? Jen o Máři Magdalénu bojují desítky zpěvaček

22.9.2015 00:00 Divadlo

Dlouho očekávaný konkurz na obsazení hlavních i vedlejších rolí v ostravském provedení rockové opery Jesus Christ Superstar, která má být událostí sezóny, se konal v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě. Do konkurzu se přihlásilo téměř 150 uchazečů a uchazeček z celé České republiky i ze Slovenska.

Zvětšit obrázek

Účastníci konkurzu museli předvést nejen pěvecké, ale i pohybové schopnosti.
Foto: NDM

„Konkurz na připravovaný muzikál Jesus Christ Superstar překonal všechny představy realizátorů,“ komentovala velký ohlas mluvčí divadla Marcela Bednaříková.

Největší zájem projevili uchazeči o role Ježíše Krista, Jidáše, Máří Magdalény, Piláta a Heroda. Podmínkou konkurzu byl přednes některé z náročných rockových písní muzikálu Jesus Christ Superstar.

Divadlem Jiřího Myrona tak během víkendu zazněly árie V zahradě getsemanské, Jak ze sna procitám nebo Pilátův sen, všechny v překladu Michaela Prostějovského.

„Jasným hitem konkurzu byla píseň Máří Magdalény Mít rád bližního svého. Konkurzní porota ji vyslechla celkem dvaapadesátkrát. Z mužských rolí byl největší zájem o krále Heroda, ale objevila se také řada odvážných uchazečů, kteří si troufli na roli Jidáše či Ježíše. Účastníci konkurzu své výkony doplnili také vlastním hudebním doprovodem, ozdobili nápaditými kostýmy, ale především ukázali svůj talent. A to nejen pěvecký, ale také taneční,“ dodala mluvčí divadla.

Mezi adepty na role v ostravské inscenaci Jesus Christ Superstar se podle ní objevila řada známých tváří, dokonce i finalisté a vítězové soutěží Česko hledá Superstar, X-Factor nebo Hlas Československa. Jaké bude konečné obsazení muzikálu, bude známo až po skončení muzikálového workshopu, který proběhne během podzimních měsíců.

Muzikál Jesus Christ Superstar se stal nejslavnější rockovou operou 20. století a během dvaceti let od české premiéry legendární klasikou. „Zcela nové nastudování souboru opereta/muzikál v NDM chce završit náročnou cestu souboru za moderním hudebním divadlem. Ostravská inscenace bude odrazem doby, místa a lidí, pro které vzniká. Téměř pašijový příběh, klasická rocková hudba a neklidné srdce města, ve kterém žijeme,“ doplnila Marcela Bednaříková.

Přečtěte si více z rubriky "Divadlo", nebo přejděte na úvodní stranu.