Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Předkapelou Deep Purple budou němečtí The Whiskey Foundation

Předkapelou Deep Purple budou němečtí The Whiskey Foundation

30.9.2015 00:00 Hudba

Kapela The Whiskey Foundation, která patří k největším objevům německé rockové scény, se představí jako předskokan koncertu hardrockových veteránů Deep Purple. Koncert se bude konat 27. října 2015 v Ostrava Aréně. O den později budou obě kapely koncertovat ještě v Plzni. Ve středu o tom informovali pořadatelé.

Zvětšit obrázek

The Whiskey Foundation se již představila mimo jiné jako předkapela AC/DC.
Foto: Archiv kapely

The Whiskey Foundation je kvintet kolem charismatického zpěváka Murata. Vznikl v roce 2011 v německém Mnichově. Kapela si během krátké doby vytvořila velmi silnou pozici a dnes již patří k zásadním jménům německé scény.

První a dlouho očekávaný dlouhohrající počin s názvem Take The Walk vydali v roce 2013 a podpořili jej vydatným koncertováním. Letošní rok se pak nesl ve znamení předskakování rockovým legendám AC/DC v rámci jejich německého turné.

V klasické, pětičlenné sestavě – kytara, basa, klávesy, bicí, zpěv – vystupují a nahrávají, jejich tvorba by se dala označit jako špinavý rock´n´roll.

Nové album Mood Machine vyšlo letos a jsou na něm k slyšení hudební výlety do šedesátých a sedmdesátých let. „Přestože jejich tvorba odkazuje na léta minulá, najdete v ní i moderní prvky, v rámci kterých se kapela snaží o vlastní vývoj blues. Jedenáct skladeb na desce působí jako mix rocku, blues a psychedelie – něco mezi The Doors a The Black Keys,“ uvedli pořadatelé.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.