Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Cyklus Čtvero ročních období pokračuje podzimními koncerty v kostelech

Cyklus Čtvero ročních období pokračuje podzimními koncerty v kostelech

7.10.2015 00:00 Hudba

Podzimní část osmého ročníku koncertního cyklu Čtvero ročních období nabídne celkem čtyři koncerty se dvěma různými programy. Koncerty se uskuteční v Ostravě a jejich reprízy pak ještě v kostelech Frýdku-Místku a v Bolaticích.

Zvětšit obrázek

Hostem koncertů bude flétnista Jan Ostrý.
Foto: Archiv pořadatelů

Úvodní dva koncerty budou patřit jazzbaroknímu seskupení Transitus Irregularis, které navázalo na úspěšný projekt zhudebněných básní Bohuslava Reynka a během roku 2014 připravilo nový program věnovaný tvorbě Ivana Wernische. Tento netradiční soubor se po dvou letech opět vrací do Ostravy, aby představil projekt nazvaný pracovně Transitus Irregularis – Café Liberál. Ten slibuje posluchačům opět večery plné pěkné hudby a pohodového posluchačského zážitku. Transitus Irregularis se představí v sobotu 10. října v 18 hodin v kostele sv. Bartoloměje v Ostravě – Nové Vsi a v neděli 11. října v 18 hodin v kostele Všech svatých v Místku, kde se posluchači můžou těšit na pravidelný cyklus čtyř koncertů věnovaných každému ročnímu období.

Další víkend pak bude věnován barokní hudbě Johanna Sebastiana Bacha, Carla Philippa Emanuela Bacha a Georga Friedricha Händela v podání vynikajícího českého flétnisty Jana Ostrého, který před nedávnem vystoupil společně s francouzským flétnistou Philippem Bernoldem a Festivalovým komorním orchestrem na 12. ročníku Svatováclavského hudebního festivalu.

Tentokrát se představí společně s violoncellistou Liborem Maškem a cembalistkou Editou Keglerovou. Společně zahrají v sobotu 17. října v 19 hodin v kostele sv. Mikuláše v Ostravě-Porubě a o den později v nádherném barokním kostele sv. Stanislava v Bolaticích, kam tento koncertní cyklus zavítá vůbec poprvé.

 

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.