Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba První jméno pro Ostravu v plamenech 2016: Pod vysokou pecí zahrají nizozemští Within Temptation

První jméno pro Ostravu v plamenech 2016: Pod vysokou pecí zahrají nizozemští Within Temptation

13.11.2015 06:45 Hudba

Jednou z hlavních hvězd třetího ročníku rockového festivalu Ostrava v plamenech bude nizozemská kapela Within Temptation. Ikona světového symphonic metalu v čele s půvabnou zpěvačkou Sharon den Adel zahraje 6. srpna pod vysokou pecí v areálu Dolní oblasti Vítkovic.

Zvětšit obrázek

Kapela Within Temptation během koncertu v Minsku.
Foto: Archiv kapely

Mezinárodní rockový festival Ostrava v plamenech pokračuje svým třetím ročníkem v obvyklém prázdninovém termínu. První srpnová sobota tentokrát vychází na 6. srpna.  I napotřetí budou organizátoři pokračovat v zavedeném modelu – nabídnou 7 kapel, z nichž každá představí plnohodnotný koncert, nikoliv jen hodinový průřez, jak je na jiných festivalech zvykem.

„Loňská účast více než 4 tisíc fanoušků opět potvrdila, že rockový open air festival má v Ostravě své místo,“ říká zástupce pořadatelů Patrik Kohut.

Nizozemská symfonicko-metalová kapela Within Temptation sdružená kolem krásné Sharon den Adel patří nejrespektovanějším metalovým kapelám Evropy, která slaví úspěchy take v USA a Japonsku.  Aktuální album Hydra vyšlo loni 31. ledna a okamžitě se vyšvihlo mezi celosvětově nejprodávanější alba loňského roku. V České Republice se stalo dokonce nejprodávanějším albem vůbec.  Mezi největší hity z něj se řadí duet Whole World Is Watching, který dokonce existuje ve dvou verzích – s Dave Pirnerem, frontmanem amerických Soul Asylum, a Piotrem Roguckim z polské kapely Coma a také Paradise (What About Us?) s Tarjou Turunen.

„Koncerty Within Temptation jsou známé nejen fantastickou muzikou, ale také skvělou vizuální show, kterou ve své kompletní podobě přivezou také do Ostravy,“ dodává Patrik Kohut.

Předprodej začíná v pátek 13. listopadu a první vlnu tisíce vstupenek je možné koupit za zvýhodněnou cenu 590 korun. Lístky budou k dostání na webových stránkách festivalu a také v Infostánku v obchodním centru Futurum na Novinářské ulici v Moravské Ostravě.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.