Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Prago Union, Baumaxa i sprosťák Záviš. Chystá se druhý ročník festivalu Pendl

Prago Union, Baumaxa i sprosťák Záviš. Chystá se druhý ročník festivalu Pendl

25.11.2015 00:00 Hudba

Druhý ročník klubového festivalu Pendl se v Ostravě uskuteční 6. února 2016. Organizátoři po úspěchu z minulého roku, kdy akci navštívilo přes 1000 lidí, chystají několik novinek. Na letošním ročníku zahrají kapely Prago Union a Kofe-In, Xavier Baumaxa, písničkář a „kníže pornofolku“ Záviš a mnoho dalších dosud nezveřejněných interpretů. Předprodej vstupenek již byl zahájen.

Zvětšit obrázek

Kontroverzní písničkář Záviš zahraje na druhém ročníku Pendlu.
Foto: Archiv umělce

Druhý ročník festivalu PENDL – Ostravská klubová noc se organizátoři rozhodli přesunout z pátku na sobotu, a to na 6. února. Tento den bude po roce patřit ostravským klubům a ulicím v centru Ostravy. Program festivalu se začíná plnit zvučnými jmény české hudební scény. Kromě již zmíněných interpretů zahrají také domácí Marow, The Places, Šamanovo zboží a další kapely, jejichž jména teprve mají být zveřejněna.

Letos se organizátoři rozhodli pro velký zájem zahájit předprodej vstupenek s větším předstihem a posunout festival na sobotu, aby vyšli vstříc širšímu publiku. „Po loňských zkušenostech chceme festival udělat komfortnějším a udržet jeho pohodovou atmosféru. Program začne dříve a mezi jednotlivými koncerty budou větší rozestupy, aby měli návštěvníci více času na pendlování mezi kluby. Navíc jsme se posunuli z pátku na sobotu, což je pro mnoho lidí daleko příznivější den vyrazit někam za zábavou“, říká jeden z organizátorů Filip Košťálek.

Celkem vystoupí tři desítky kapel, které se vystřídají v šesti ostravských klubech. „Druhý ročník Pendlu bude koncentrovanější, známou sestavu scén Cooltour – Barrák – DOCK – Stará Aréna – Plán B nově posílí klub Marley na Černé louce “, doplňuje Filip Košťálek.

Limitovaný počet 300 vstupenek za cenu 190 korun je už v prodeji. Více informací o Ostravské klubové noci a předprodeji je na facebookovém profilu festivalu.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.