Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Kapela Venomous Concept míří do Ostravy, hrají v ní ex-členové Napalm Death a Anthrax

Kapela Venomous Concept míří do Ostravy, hrají v ní ex-členové Napalm Death a Anthrax

10.1.2016 23:53 Hudba

Britsko-americká kapela Venomous Concept se v rámci svého turné zastaví poprvé i v Ostravě v klubu Barrák. V kapele se sešli hráči několika světoznámých uskupení, například Anthrax či Napalm Death. Koncert se bude konat v pátek 22. ledna.

Zvětšit obrázek

Kapela Venomous Concept.
Foto: Archiv kapely

All star band, jehož členy jsou Shane Embury (Napalm Death, Brujeria, Lock-up a další), Kevin Sharp (Brutal Truth), Danny Lilker (Nuclear Assault, Brutal Truth, Anthrax, S.O.D.) a Danny Herrera (Napalm Death), se začal formovat v roce 2004. kdy Kevin Sharp absolvoval turné s Napalm Death jako řidič, na jehož konci se Shanem Emburym shodli, že by měli založit společnou kapelu. Jako další členy přibrali Dannyho Herreru a Buzze Osbornea z The Melvins. V této sestavě vydali prostřednictvím labelu Mika Pattona (Faith No More) Ipecac Recordings své debutové album Retroactiv Abortion.

Po několika letech nahradil Buzze Osborne Danny Lirker. V této sestavě pak natočili v roce 2008 své druhé album Poisoned Apple a nyní po osmi letech přicházejí s novinkou Kick Me Silly VCIII.

Koncert se uskuteční v pátek 22.ledna a Venomous Concept budou předskakovat Ass To Mouth z Polska, Dead Carnage a Hibakusha.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.