Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Lucie Bílá zazpívá v Ostravě za doprovodu klavíristy Petra Maláska

Lucie Bílá zazpívá v Ostravě za doprovodu klavíristy Petra Maláska

21.1.2016 00:00 Hudba

Nejpopulárnější česká zpěvačka Lucie Bílá vystoupí 12. března v Domě kultury města Ostravy. Během koncertu zpěvačku doprovodí klavírista Petr Malásek. Vstupenky jsou již v prodeji.

Zvětšit obrázek

Lucie Bílá je jednou z nejpopulárnějších zpěvaček novodobé historie.
Foto: Archiv L. Bílé

S Petrem Maláskem nahrála Lucie Bílá album Recitál, které vyšlo v minulém roce. Právě repertoár z tohoto alba bude tvořit páteř koncertu. „Není nikdo, s kým se cítím na jevišti tak opravdově jako s klavíristou Petrem Maláskem. Od prvního do posledního tónu jsme jedna bytost, jedna umělecká duše a jen s ním můžu lidem říci, co cítím, co mě trápí, co mě dělá šťastnou. Už proto naše společné koncerty zbožňuji… A naše společné dítě jménem Recitál je pro mne jeden z nejemotivnějších, nejupřímnějších a nejkrásnějších projektů, jaké jsem kdy lidem připravila,“ říká Lucie Bílá.

Několikanásobná „slavice“ má tento rok velmi nabitý program. Čekají ji recitály v divadlech, venkovní koncerty, muzikály, opět bude působit jako porotkyně v soutěži Československo má talent a kromě toho v letošním roce oslaví padesáté narozeniny. Oslavy narozenin se ponesou v duchu dvou velkých koncertů. První z nich je plánovaný na jaro v Bratislavě, a v České republice vystoupí na podzim v O2 Aréně.

Lucie Bílá v Ostravě vystupovala naposledy minulý rok, kdy bylo beznadějně vyprodáno. Podobný zájem se dá očekávat i letos. Vstupenky jsou již v prodeji za 790 korun, mimo jiné přes webové stránky Domu kultury Ostrava.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.