Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Výstava ostravského Divadla loutek Pimprlárium zamířila do Maďarska

Výstava ostravského Divadla loutek Pimprlárium zamířila do Maďarska

31.1.2016 19:10 Atd.

Unikátní interaktivní výstava loutek s názvem Pimprlárium, kterou připravilo Divadlo loutek Ostrava k oslavám svých šedesátin, naštěstí neskončila přikrytá v depozitáři, ale už několikátou sezónu pravidelně ožívá. Přes léto ji mohli zájemci vidět na alternativní scéně v rámci akce Léto s pimprlaty a kromě toho byla k vidění v mnoha ostravských školách a zařízeních. Nyní poprvé vyráží za hranice České republiky.

Zvětšit obrázek

Z výstavy Pimprlárium.
Foto: Divadlo loutek Ostrava

Během února a března 2016 bude výstava nainstalovaná v maďarském městě Oroszlány. „Cílem výstavy je představit české loutkářské umění v zahraničí a zároveň prezentovat i statutární město Ostrava, které je zřizovatelem Divadla loutek Ostrava a výstavu Pimprlárium svým finančním příspěvkem výrazně podporuje,“ uvedla mluvčí divadla Lucie Mičková.

Interaktivní výstava Pimprlárium je určena jak dětem, tak dospělým. V jednotlivých blocích výstavy se návštěvníci mohou zapojit přímo do divadelního konání – dotvořit výrazy tváře připravených panáků, prohlédnout si jednotlivé typy loutek, osahat si je a případně si s nimi zahrát v marionetovém divadélku. V tvůrčích dílnách si pak mohou děti vyrobit svoji vlastní loutku.

Zájemci, kterým by se nechtělo čekat do léta, než bude expozice zpět v Divadle loutek Ostrava, se mohou samozřejmě na výstavu jet podívat. Adresa centra, kde bude výstava instalovaná je Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár, 2840 Oroszlány, Szent Borbála tér 1. Vernisáž výstavy proběhne v pondělí 1. února 2016 v 15 hodin.

(Zdroj: Tisková zpráva)

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.