Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Vstupenky na zahajovací koncert Janáčkova máje se vyprodaly za dvě hodiny

Vstupenky na zahajovací koncert Janáčkova máje se vyprodaly za dvě hodiny

4.2.2016 00:00 Hudba

Mezinárodní hudební festival Janáčkův máj zažívá nápor. V pondělí odpoledne v 15 hodin byl zahájen předprodej vstupenek a již o dvě hodiny později byl vyprodán zahajovací koncert. Zřejmě se tak bude opakovat situace z loňského roku, kdy byly před začátkem festivalu vyprodány vstupenky na dvě třetiny všech koncertů.

Zvětšit obrázek

Do Ostravy se letos vrací Drážďanská filharmonie.
Foto: Archiv orchestru

Letos byl jako první vyprodán úvodní koncert s Drážďanskou filharmonií, která má více než 146letou historii. Do Ostravy orchestr přijede s německým dirigentem Michaelem Sanderlingem a představí se i s českým houslovým virtuosem a prezidentem festivalu Ivanem Ženatým, jenž působí v USA na Cleveland Institute of Music.

Velký zájem je o další koncerty. Vystoupení koncertního houslového mistra Berlínských filharmoniků Guy Braunsteina a finského dirigenta Pietari Inkinena, Operní galakoncert Hříšnice – operní pěvkyně, mezzosopranistky Dagmar Peckové, muzikálový večer s hvězdami tohoto žánru Hanou Fialovou, Silvií Holečkovou, Tomášem Savkou a Petrem Gazdíkem.

Po sedmi letech do Ostravy zavítá ke svému prvnímu festivalovému vystoupení kdysi zázračné dítě z Opavy a dnes v USA žijící a velké úspěchy slavící klavírista Lukáš Vondráček, na závěrečném koncertu se poprvé v Ostravě představí špičkový klavírista ze severního Walesu Llŷr Williams.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.