Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba VIDEO: Nový klip ostravských Places naznačuje, že jejich jarní album bude velkou událostí

VIDEO: Nový klip ostravských Places naznačuje, že jejich jarní album bude velkou událostí

9.3.2016 00:00 Hudba

Indie-rocková kapela Places ve středu večer představila video k písni 4AM, která předznamenává debutové album této nadějné ostravské formace. Album s názvem Distant Edges kapela nahrávala v Kopřivnici a vydá ho u renomovaného labelu X-production. Křest se bude konat v polovině dubna v Ostravě.

Zvětšit obrázek

Eva Konečná a Martin Hampel ve videoklipu k písni 5AM.
Repro: Ostravan.cz

„Video odráží tematiku celého alba. Mísí se v něm prvky z dalších písňových textů, jejichž společným jmenovatelem je civilizace versus příroda, rozum versus cit a pocity člověka tápajícího uvnitř své vlastní hlavy,“ prozradil deníku Ostravan.cz kapelník Places Martin Hampel.

„Samotná myšlenka klipu vznikla na základě teaseru k chystanému albu, který jsme zveřejnili na internetu na začátku února. Řekli jsme si, proč nezkusit něco z jiného soudku než klasicky hraný klip, který má kdekdo,“ dodává Hampel.

Klip se natáčel zčásti v Ostravě, v Praze a také během pobytu kapely na Azorských ostrovech. Záběry jsou zejména dílem kytaristy Jakuba Vašíčka. Výtvarná stránka velmi zdařilého klipu souzní s atmosférou celé písně, kterou fanoušci kapely již znají z koncertů. Její studiová verze, na které se výrazně podílel zvukový mág Tomáš Neuwerth, je příslibem toho, že nové album by mohlo být jednou z velkých hudebních událostí letošního roku.

Hudba k písni je dílem celé kapely, autorkou textu je zpěvačka Eva Konečná. Album Distant Edges kapela natáčela v kopřivnickém studiu Animan pod dohledem Tomáše Neuwertha, známého zejména jako člena legendární a již neexistující kapely Nierika.

Kdo by si ovšem myslel, že v podobné atmosféře jako právě zveřejněná píseň 4AM se bude odvíjet i celé album, ten se mýlí, jak upozorňuje Martin Hampel. „Album bude mít svou charakteristickou atmosféru, ale ne jako tato skladba. Bude tam více nálad, více poloh,“ říká.

Křest alba by se měl uskutečnit 15. dubna 2016 v ostravském klubu U krokodýlího ocasu.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.