Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Na Slezskoostravský Rockfest přijede Blayze Bayley, ale i Desmod či Žlutý pes

Na Slezskoostravský Rockfest přijede Blayze Bayley, ale i Desmod či Žlutý pes

11.4.2016 19:00 Hudba

Na letošní devátý ročník festivalu Slezskoostravský Rockfest, který se uskuteční na tradičním místě v areálu Slezskoostravského hradu, přijede britský zpěvák a někdejší frontman metalových Iron Maiden Blayze Bayley. Festival se letos uskuteční již na samotném zatáčku prázdnin, a to v sobotu 2. července.

Zvětšit obrázek

Zpěvák Blaze Bayley přijede opět do Ostravy.
Foto: Archiv umělce

Zpěvák Blayze Bayley zahájil svou profesionální kariéru v roce 1984 jako frontman kapely Wolfsbane, se kterou vyprodukoval celkem pět alb. V roce 1994 nahradil Bruce Dickinsona v řadách legendárních Iron Maiden. S těmi nahrál dvě alba a po návratu Dickinsona v roce 1999 se vydal na sólovou dráhu. Na svém kontě má kromě řady alb a videonahrávek též spolupráci s množstvím jiných umělců. Jeho posledním počinem je album Infinite Entanglement.

 

Blaze Bayley je známý nejen svým vynikajícím hlasem a pódiovou show, ale také tím, že si velmi váží svých fanoušků, vždy se s nimi snaží strávit co nejvíce času a po koncertu neodmítne žádného fanouška, který jej chce požádat o autogram.

Návštěvníci festivalu se mohou i letos těšit na špičky tuzemského žánru. Kromě Blaze Balyeyho a slovenské skupiny Desmod zatím přijaly pozvání kapely Žlutý pes, Heintai Corporation a také Miroslav Imrich s kapelou Tango, kapely Atari Terror, Hlahol či domácí Šamanovo zboží.

Součástí festivalu budou kromě rockových koncertů také doprovodné atrakce pro děti a mládež a různé workshopy.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.