Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Na Ostravě v plamenech bude letos opravdu hořet. Polští Oberschlesien pyrotechnikou nešetří

Na Ostravě v plamenech bude letos opravdu hořet. Polští Oberschlesien pyrotechnikou nešetří

12.5.2016 00:00 Hudba

Osmou potvrzenou kapelou pro letošní ročník festivalu Ostrava v plamenech jsou hvězdy polského industriálního metalu Oberschlesien. Kapela kombinuje velmi tvrdý zvuk se silnými a provokativními texty zpívanými ve slezském nářečí. Je také proslulá divokými koncerty plnými pyrotechniky, světelných efektů a pódiové teatrálnosti.

Zvětšit obrázek

Z koncertu polské kapely Oberschlesien.
Foto: Archiv

Oberschlesien mají na svém kontě prozatím dvě alba, která se v jejich domovském Polsku těší velké popularitě. „Vzhledem k tomu, že festival Ostrava v plamenech se koná v industriálním prostředí ostravských Dolních Vítkovic, máme se zřejmě nač těšit. Tato kombinace bude stát za to,“ říká pořadatel Patrik Kohut.

Na festivalu Ostrava v plamenech tedy nakonec zahrají tyto kapely: světoví lídři symfonického metalu Within Temptation z Nizozemska, power-metalisté Axxis z Německa, kytarový mág Gus G z Řecka s kapelou Firewind, ale i deathmetalová legenda Vader z Polska a nově potvrzení Oberschleisen.

Domácí scénu bude zastupovat karvinská kapela Doga a reinkarnovaný Citron v novém složení se zpěvákem Láďou Křížkem. Festival otevře v pravé poledne hardcore-crossoverová kapela Forrest Jump z jihomoravských Bučovic.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.