Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Černá louka i letos zažije sérii akcí Léto před Cooltourem

Černá louka i letos zažije sérii akcí Léto před Cooltourem

9.6.2016 00:00 Atd.

Léto se hlásí o slovo a většina lidí začíná spřádat plány, kam vyrazit během horkých letních večerů. Patříte mezi ně i vy? Pak nezapomeňte do svého harmonogramu zařadit Léto před Cooltourem. Na zahrádce kulturního centra totiž bude v následujících měsících pěkně živo.

Zvětšit obrázek

Zahrádka před kulturním centrem Cooltour.
Foto: Petr Kiška

K nejteplejšímu ročnímu období neodmyslitelně patří venkovní akce a na Černé louce nedaleko Masarykova náměstí bude z čeho vybírat. Ať už  prahnete po zážitcích od táboráku, večeru protančeném v rytmu smyslné salsy, kvalitním filmovém zážitku pod širým nebem nebo si chcete jen užít pohodový večer s vyletněnými hudebními selekcemi ostravských DJ, před Cooltourem najdete vyžití přesně podle svého gusta.

Letní jízdu v Cooltouru ve velkém stylu odstartují už v pátek 10. června v 16 hodin. Pod košatými kaštanovými korunami nejprve svůj set chill outových beatů rozbalí DJs Karl & John. Užít si při tom můžete i netradiční podívanou – přímo před vašimi zraky zde totiž kreativní umělci ze skupiny Defabrik vyzdobí v grafitti stylu plochu, která potřebuje trochu rozveselit. Od 20 hod pak se svým svérázným repertoárem vystoupí legendární herec a písničkář Jiří Schmitzer.

Během letních měsíců si na své před Cooltourem přijdou i ti nejmenší, pro které se na nedělní odpoledne chystají moderované odpolední diskotéky. Odrostlejší milovníci diskotékových vypalovaček si zas můžou na Silent Disco přijít vyzkoušet, jaké to je nasadit sluchátka a být sám sobě DJem. Chybět však nebudou ani hudební večery s ostravskými písničkáři nebo divadelní a taneční vystoupení, ve kterých se představí i zahraniční umělci.

Ve dnech od 8. do 12. srpna se pak v unikátním projektu MOVE Summer Intensive propojí profesionální tanečníci s nadšenci i lidmi tancem nepolíbenými. Pro nezapomenutelný zážitek si můžete dojít na některý z pestré škály workshopů. Vyzkoušet si na nich budete moci nejrůznější žánrové variace – jógou počínaje a současným tancem konče.

Přestože většina letního programu se odehrává hlavně v odpoledních a večerních hodinách, zahrádka bude otevřena po většinu dne. Od úterý do soboty si pohodovou atmosféru, pikniky na louce či relax v houpacích sítích můžete vychutnávat od 10 do 22 hodin, v neděli do 20 hodin. Do  konce června je otevřeno také každé pondělí, a to od 15 do 22 hodin.

Vstupné na většinu akcí je dobrovolné, zpoplatněné jsou pouze filmové projekce, Silent Disco a některá divadelní představení.

Zdroj: Tisková zpráva

 

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.