Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba MichalFest nabídne v areálu Dolu Michal Abraxas, Zrní, No Name nebo Roberta Křesťana

MichalFest nabídne v areálu Dolu Michal Abraxas, Zrní, No Name nebo Roberta Křesťana

16.6.2016 00:00 Hudba

Festival, který stojí za to navštívit třeba i s celou rodinou. Takový je MichalFest, který se uskuteční v sobotu v areálu Dolu Michal v Ostravě-Michálkovicích. Na festivalových scénách zahrají třeba No Name, Robert Křesťan a Druhá tráva, Zrní, Abraxas, Fast Food Orchestra, Boris Band Combination, Morčata na útěku, Silent Stream of Godless Elegy, Úspěch a celá řada regionálních kapel. Připraven bude i atraktivní doprovodný program nejen pro děti.

Zvětšit obrázek

Zpěvák kapely Zrní během koncertu na Colours of Ostrava.
Foto: Aleš Honus

„MichalFest je multižánrový hudební festival, odehrávající se v jedné z nejkrásnějších industriálních památek v ČR, v Dole Michal v Ostravě Michálkovicích. Třetí ročník zaznamenal navzdory deštivému počasí dosud rekordní návštěvu dva tisíce návštěvníků,“ informoval starosta městského obvodu Martin Juroška.

Letos slaví MichalFest své čtvrté narozeniny. „V průběhu uplynulých ročníků jsme na festivalových pódiích přivítali například Buty, Mňágu a Ždorp, Lenku Filipovou, Pavla Dobeše, Vladivojnu La Chia, Nebe, ZVA 12-28 Band, Jolly Joker & the PBU, N.O.H.A., UDG, Rybičky48, Vlastu Redla a mnoho dalších,“ vzpomíná Juroška.

I letošní dramaturgie je nabitá známými jmény a kromě toho nabízí velký prostor méně známým avšak kvalitním hudebníkům z Ostravy a blízkého okolí jako Mamalör, Goodwill, Easy Steps, Kapriola a Sækədʒəwiːə. Již tradičně vystoupí také jeden z finalistů partnerského Boomcupu, tentokrát to bude vítěz 14. ročníku, kapela Projekt D.O.R.A.

Pro návštěvníky bude připraven rovněž zajímavý doprovodný program. Budou moci navštívit za zvýhodněnou cenu vnitřní prostory NKP Důl Michal, pro děti bude připraven program ve spolupráci se SVČ Moravská Ostrava. Děti do 15 let mají vstup zdarma.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.