Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Ostravský projekt Tanec pro život vydělal už téměř tři milióny na dobročinné účely

Ostravský projekt Tanec pro život vydělal už téměř tři milióny na dobročinné účely

18.7.2016 00:00 Atd.

Během festivalu Colours of Ostrava a Festivalu v ulicích probíhala i letos tradiční akce Tanec pro život ostravské huti ArcelorMittal. Taneční stan navštívilo postupně celkem 4447 návštěvníků. Ti svými tanečními výkony podpořili tři neziskové projekty v regionu. Letos se podařilo vytancovat 343 390 korun. Za celou dobu existence projektu, tedy od roku 2008, to jsou už bezmála tři milióny.

Zvětšit obrázek

I letos mohli návštěvníci vytančit peníze na dobročinné účely.
Foto: ArcelorMittal

Společnost ArcelorMittal Ostrava částku zaokrouhlila a věnuje celkem 350 tisíc korun. Získané peníze pomohou projektům Českého červeného kříže, Českého svazu ochránců přírody Salamandr a Klaunům z Balónkova.

„V našem stanu čekalo návštěvníky opět velké taneční rozptýlení. Těší nás, že se každý rok zapojuje do dobročinných aktivit zábavnou formou tolik účastníků,“ říká Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb v ArcelorMittal Ostrava.

Dobročinná akce proběhla během Festivalu v ulicích a Colours of Ostrava. Ve speciálním stanu na obou festivalech návštěvníci napodobovali choreografie předváděné profesionálními tanečníky. Podle podobnosti pohybu získal soutěžící body, které společnost převedla na peníze. Tanečník si poté vybral jeden ze tří dobročinných projektů, kam jím vytančené peníze poputují.

Soutěžící svým tancem přispěli na nákup vybavení pro záchranný tým Českého červeného kříže. Získané peníze se použijí k pořízení cvičného automatického externího defibrilátoru, výukové sady první pomoci, tabletu pro mimořádné události nebo k nákupu nových uniforem pro členy týmu. Dále podpořili projekt Českého svazu ochránců přírody Salamandr, který se tak bude moci dále věnovat záchraně ohrožených druhů rostlin v okolí beskydských řek.

Klauni z Balónkova získali prostředky na svůj vzdělávací program pro děti z mateřských škol. Zábavné divadelní představení, které učí děti žít zdravě, viděly už tisíce předškoláků. Nyní bude moci dále pokračovat a šířit povědomí o zdravém životním stylu.

„Naše spolupráce trvá už čtyři roky. Za tu dobu jsme připravili dva programy určené pro děti v mateřských školách a mohli tak zábavně zprostředkovat důležitá témata více než 4000 dětem ve školkách na území Moravskoslezského kraje,“ říká David Zbavitel, člen Klaunů z Balónkova.

Hutní společnost ArcelorMittal Ostrava je partnerem festivalu Colours of Ostrava již osmým rokem. S dobročinnou činností během festivalu začala už v roce 2008. Před šesti lety pak vytvořila akci Tanec pro život, která se za dobu své existence stala tradiční součástí festivalu. Od té doby se už vytančilo 2 953 764 korun.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.