Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Festival Youth4You(th) se vrací do centra Ostravy. Devátý ročník obsadí hned tři kluby

Festival Youth4You(th) se vrací do centra Ostravy. Devátý ročník obsadí hned tři kluby

24.8.2016 00:00 Hudba

Devátý ročník jednodenního festivalu Youth4Youth(th) se letos po loňském přechodném umístění v Provozu Hlubina uskuteční opět v centru Ostravy. Tentokrát dokonce hned ve třech klubech najednou. Informovali o tom pořadatelé. Letošní ročník se bude konat 15. října a pořadatelé stále přijímají přihlášky umělců, kteří by zde chtěli vystoupit, a to až do 11. září.

Zvětšit obrázek

Z minulého ročníku festivalu Youth4Youth.
Foto: Archiv festivalu

Jednodenní festival realizuje nezisková organizace YMCA Ostrava-Poruba v čele s mladými dobrovolníky, kteří nabízejí prostor stejně mladým umělcům a společně tak připravují den plný hudby, tance, divadla a výstav.

„Právě připravujeme letošní program a stále hledáme mladé lidi do 23 let – muzikanty, tanečníky či hudební, taneční skupiny, výtvarníky, spisovatele, kteří by rádi předvedli svůj talent,“ uvedl zástupce pořadatelů Mikoláš Rec.

V minulosti festival probíhal v ostravských hudebních klubech Garage, Cooltour a Marley. Loni se přestěhoval do Provozu Hlubina, kde například zahrály kapely Ajdontker, M2E nebo Cocaine Party.

„Aby tento rok byla větší zábava a my nenechali diváky zešedivět na jednom místě, rozhodli jsme se festival uspořádat ve třech klubech najednou, a to v klubu Barrák, Dock a Pjetka,“ dodal organizátor.

„Jsme zvědaví, co s festivalem udělá pendlování po nových prostorech. Po zkušenostech s Hlubinou se chceme vrátit zpět do centra města a oživit ostravskou náplavku,“ dodává další organizátorka Barbora Urubová.

Více informací včetně přihlášek nových účinkujících jsou k dispozici také na stránkách festivalu www.y4y.cz a na jeho facebookovém profilu.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.