Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostrava poprvé zažije legendární crustpunkery Extreme Noise Terror

Ostrava poprvé zažije legendární crustpunkery Extreme Noise Terror

7.9.2016 00:00 Hudba

Druhý zářijový víkend se v Ostravě ponese v duchu syrového grindu a crust punku, který z Anglie přiveze žánrová legenda Extreme Noise Terror. V klubu Barrák na Havlíčkově nábřeží zahraje v sobotu 10. září spolu s kapelami Bolesno Grinje, Fleshless a Sheeva Yoga.

Zvětšit obrázek

Kapela Extreme Noise Terror.
Foto: Archiv

Extreme Noise Terror vznikli v roce 1985 v anglickém městě Ipswich jako Raw Noise a jsou považováni za jednu z nejvlivnějších evropských grindcorových kapel, stejně jako za praotce crust punku, žánru z těch nejrychlejších a nejšpinavějších. Do dnešního dne kapela vydala sedm studiových alb a to poslední z nich, nazvané jednoduše Extreme Noise Terror, představí naživo také ostravským fanouškům už v sobotu 10. září.

Extreme Noise Terror v současné době – po smrti jednoho ze zakládajících členů Phila Vanea – vystupují ve složení Dean Jones (vokál), Ben McCrow (vokál), Ollie Jones (kytara), Andi Morris (baskytara) a Michael Hourihan (bicí). V této sestavě se mimo jiné ukázali i na letošním ročníku festivalu Obscene Extreme v Trutnově.

Speciálně pro tuto velkou událost byly do line-upu nasazeny tři předkapely. První z nich je chorvatská grindová stálice Bolesno Grinje, jež se před ostravským publikem měla možnost předvést už v rámci Guttural Gore Grind Mafia Festu v únoru tohoto roku. Shodou okolností na stejném místě, v klubu Barrák.

Druhou kapelou, která dostane před britskou legendou prostor, jsou děčínští Fleshless, tuzemským fanouškům známí už od začátku devadesátých let. Trojlístek předkapel uzavírají domácí Sheeva Yoga, ježto jsou nejlepší power violence kapelou pod sluncem. Tedy minimálně u nás.

Kristýna Trochtová | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.