Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Blíží se metalový koncert roku: Obituary, Exodus a Prong zaútočí na martinovskou Garáž

Blíží se metalový koncert roku: Obituary, Exodus a Prong zaútočí na martinovskou Garáž

22.9.2016 21:24 Hudba

Tak hvězdná sestava legendárních zástupců nejtvrdších odnoží metalové hudby v Ostravě už dlouho nebyla k vidění. Do martinovského klubu Garage 13. listopadu 2016 zavítají v rámci společného evropského turné thrash metaloví veteráni Exodus, klasici floridského death metalu Obituary a crossover groove metalisté Prong.

Zvětšit obrázek

Kapela Exodus v současné sestavě.
Foto: pořadatelé

Tato trojice kapel se rozhodla v letošním roce spojit své síly a vyráží na společné evropské turné s názvem Battle Of The Bays. V ostravské Garage jim bude v půlce listopadu sekundovat ještě méně známá, ale také velmi slušná australská grindcore/black formance King Parrot.

„Jsme naprosto nadšení ze společného turné,“ nechal se slyšet zpěvák Exodus Steve Zetro Souza, který považuje další kapely, se kterým Exodus vyráží na turné, za opravdové skvosty svého žánru. „Obituary i Prong jsou legendární kapely a King Parrot nám všem zamotali hlavy. Uvidíme se v pitu. Evropo, varovali jsme tě!“ vzkazuje Zetro.

A co můžou návštěvníci od společného koncertu těchto kapel čekat? Těm, kteří příliš nevědí, o co jde, napoví následující videa.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.