Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Je libo black metal? Na Ostravu v plamenech zamíří izraelský Melechesh

Je libo black metal? Na Ostravu v plamenech zamíří izraelský Melechesh

30.10.2016 00:00 Hudba

Druhé velké jméno prozradili pořadatelé příštího ročníku metalového festivalu Ostrava v plamenech. V areálu Dolní oblasti Vítkovic zahraje kapela Melechesh, která hraje etnický asyrsko-arménský black metal. Již dříve bylo zveřejněno, že na příští ročník přijedou i švédští Arch Enemy.

Zvětšit obrázek

Izraelská kapela Melechesh přijede na Ostravu v plamenech.
Foto: archiv kapely

Kapela vznikla v izraelském Jeruzalémě. Hlavní postava kapely Ashmedi založil kapelu původně jako sólový projekt v roce 1993. O rok později se k němu přidali kytarista Moloch a bubeník Lord Curse.

Jméno Melechesh se skládá ze dvou slov – hebrejského a aramejského. Melech znamená král a esh je v překladu požár. Název kapely se tedy dá volně přeložit jako král požáru nebo také ohnivý král.

„Velmi rádi jsme vyslyšeli hlasy fanoušků, kteří nám psali ve spoustě e-mailů a zpráv, že by rádi opět něco exotického jako v roce 2015, kdy jsme přivítali izraelské Orphaned Land a Tunisany Myrath,“ uvedl pořadatel festivalu Patrik Kohut.

Z dosud potvrzených jmen pro příští ročník by se mohlo zdát, že dramaturgie festivalu pořádně přitvrdí. Podle pořadatelé je ale tímto výčet opravdu tvrdých kapel vyčerpán – další jména, která budou teprve zveřejněna, by se dala zařadit převážně do škatulky klasického heavy metalu.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.