Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostrava v plamenech přivítá nejslavnější japonskou metalovou kapelu Loudness

Ostrava v plamenech přivítá nejslavnější japonskou metalovou kapelu Loudness

13.11.2016 00:00 Hudba

Nejznámějším představitelem metalu z Japonska je bezesporu kapela Loudness fungující úctyhodných 35 let pod taktovkou kytaristy Akiry Takasakiho. Kapela se nyní stane ozdobou čtvrtého ročníku festivalu Ostrava v plamenech. Jde o první festival v České republice, kterému se účast této kapely podařilo zajistit.

Zvětšit obrázek

Japonská kapela Loudness si v Ostravě odbyde svou festivalovou premiéru.
Foto: Archiv kapely

Kapela Loudness si záhy po svém vzniku a vydání alba The Birthday Eve v roce 1981 získala statisíce fanoušků po celém světě. A nebylo to jen tím, že si lidé říkali: „Cože? Japonský metal? Jak tohle asi může znít?”

Akira a spol. totiž dokázali tvořit silnou a údernou muziku, která fanoušky okamžitě okouzlila. Největší úspěch ovšem Loudness potkal až o čtyři roky později v roce 1985, kdy se jich ujal manažer legendárních Twisted Sister. Ten jim zajistil nahrávací smlouvu s velkou nahrávací společností Atco Records. Následovalo album Thunder in the East, ze kterého vzešel singl Crazy Nights, jež se dostal do rotací televize MTV. Od té doby byli a navždy budou Loudness skutečně světově proslulou kapelou, která ma za sebou desítky světových turné.

„Ostrava v plamenech je vůbec prvním festivalem na území ČR, který dokázal Loudness získat, za což jsme moc rádi a věříme, že to fanoušci poctivé rockové muziky ocení,” říkají promotéři festivalu Petr Šiška a Patrik Kohut

Jak jsme již informovali, na festivalu Ostrava v plamenech 2017 vystoupí také Arch Enemy ze Švédska a Melechesh z Izraele, další kapely ještě přibydou.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.