Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Hvězdou festivalu Štěrkovna Open Music bude Dyk s B-Side Bandem

Hvězdou festivalu Štěrkovna Open Music bude Dyk s B-Side Bandem

4.12.2016 09:47 Hudba

Herec a zpěvák Vojtěch Dyk v doprovodu brněnské kapely B-Side Band bude jednou z hvězd příštího ročníku festivalu Štěrkovna Open Music. Ten se uskuteční 28. a 29. července na břehu Hlučínského jezera v Hlučíně na Opavsku. Dykovo vystoupení bude jedním z mimořádných projektů, které pořadatelé připravují. Právě na projekty, které nejsou běžně na festivalech k vidění, se festival s nezaměnitelnou atmosférou od loňska zaměřuje.

Zvětšit obrázek

Jeden z nejtalentovanějších zpěváků mladé generace Vojtěch Dyk.
Foto: Tino Kratochvil

„Letošní ročník byl mimořádný a to především odezvou publika. Po dva dny jsme měli vyprodaný areál. Návštěvníci vytvořili skvělou atmosféru, a právě v tomto duchu chceme pokračovat,“ řekl pořadatel David Moravec. Dodal, že kromě velkolepě pojaté show oblíbeného umělce Vojty Dyka a B-Side Bandu, kteří na podia se vracejí po roční pauze, se návštěvníci mohou těšit i na kapelu Mandrage, která v Hlučíně bude mít svůj jediný koncert mimo klubové turné v roce. „Přijede i naděje českého popu Mirai či legenda českého ska, skupina Sto zvířat,“ dodal další pořadatel Matěj Ostárek.

Další konkrétní jména pořadatelé zveřejní začátkem příštího roku. Podle jejich vyjádření by ale rozpočtem a kvalitou umělců měl připravovaný ročník minimálně odpovídat tomu letošnímu. I proto je už nyní jasné, že se návštěvníci mohou těšit na další díl seriálu Balkan Battle Live, který letos patřil k jednomu z velkých vrcholů festivalu. Na pódiu se o přízeň publika utkala pražská kapela Circus Problem s rumunskou dechovkou Fanfara Transilvania. V dramatickém souboji plném balkánských rytmů nakonec zvítězil zástupce české strany.

„Vybíráme mezinárodního vyzyvatele pro našeho vítěze. Laťku posuneme  ještě výše. Proto už nyní můžeme naznačit, že příští rok bude soutěžit kapela, o které se říká, že to je nejrychlejší balkánská dechovka na světě,“ prozradil Moravec.

Festival si své fanoušky získal i svou atmosférou a zázemím, které pořadatelé připravují. „I v tomto směru se chceme zlepšovat. Vše, co se lidem líbilo letos, bude platit i příští rok. Pracujeme na programu ČEZ Cirkulum Art scény věnované dětem, bude opět Perplex poetická scéna, opět zřídíme herní zónu s řadou stolních her, postavíme plážový bar a zase chceme nabídnout návštěvníkům možnost vypít si pivo ze sklenic. Hrát se bude i v areálu domova pro seniory, kde jsme letos jako první festival umístili senior stage,“ dodal Ostárek.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.