Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Festival v ulicích se rozšíří na Slezskoostravský hrad. Přijede i Ondřej Havelka

Festival v ulicích se rozšíří na Slezskoostravský hrad. Přijede i Ondřej Havelka

3.4.2017 00:06 Hudba

Festival v ulicích, který od roku 2011 oživuje centrum Ostravy hudbou, divadlem, workshopy, stánky a programem pro rodiny, proběhne letos už na začátku prázdnin, a to v pátek 30. června a v sobotu 1. července. Nově se letos festival vedle tradičních míst jako Černá louka, Masarykovo náměstí, nábřeží Ostravice a přilehlých ulic rozšíří i na Slezskoostravský hrad. Vstup bude tradičně zdarma.

Zvětšit obrázek

Ondřej Havelka se svou kapelou Melody Makers.
Foto: Festival v ulicích

„Festival jsme posunuli na konec školního roku a začátek července, aby si jej Ostraváci mohli užít, než odjedou na dovolené. Navíc to termínově vyšlo na víkend, což je ideální,“ vysvětluje ředitelka Festivalu v ulicích Petra Hradilová.

Z hudebního programu je již v tuto chvíli potvrzena řada zajímavých domácích i zahraničních jmen: například Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, Lenny, Xavier Baumaxa, The Weight z Rakouska, Flo z Itálie, Thom Artway, Emma Smetana, Malalata či Prago Union.

„K největším zahraničním tahákům budou bezesporu patřit bruselští Kel Assouf, kteří míchají těžký rockový zvuk – připomínající například Led Zeppelin – s africkými trance rytmy,“ míní Petra Hradilová.

I letos poměří své „hudební síly“ na scéně Jump into Colours kapely, které zvítězily v nejrůznějších hudebních soutěžích. „Konečného vítěze, který si o tři týdny později zahraje na Colours of Ostrava, vybere přímo na místě porota složená z řad profesionálních hudebníků, publicistů a novinářů,“ dodává Petra Hradilová.

Návštěvníci se budou moci na Festivalu v ulicích opět těšit na bohatý doprovodný program: divadla, workshopy, hry, geocaching, sport, stánky nebo aktivity pro rodiny s dětmi. Průběžně jej budou organizátoři zveřejňovat na webu a facebookovém profilu festivalu. „Již nyní ale můžeme slíbit, že bude zase větší a pestřejší,“ uzavírá Petra Hradilová.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.