Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Kam v sobotu? MichalFest nabízí české kapely mnoha žánrů a pohodu pod těžní věží

Kam v sobotu? MichalFest nabízí české kapely mnoha žánrů a pohodu pod těžní věží

14.6.2017 18:34 Hudba

Areál Národní kulturní památky Důl Michal v Ostravě-Michálkovicích v sobotu 17. června opět ožije tradičním hudebním festivalem MichalFest. Festival se vyznačuje potkáváním umělců zcela odlišných žánrů, a tak se letos na dvou festivalových scénách budou potkávat například Xindl X, Marek Ztracený a Voxel s kapelami Poutníci, Jananas, Rock´n´roll Band Marcela Woodmana, Olga Lounová a další umělci.

Zvětšit obrázek

MichalFest v roce 2016 zaznamenal rekordní návštěvnost.
Foto: Jiří Kohoutek

„Hudební festival MichalFest letos slaví již své páté narozeniny a nachází stále rostoucí základnu fanoušků. Na první ročník přišlo zhruba 600 návštěvníků, loni na čtvrtý ročník již bezmála tři tisíce lidí. Jedná se o festival, který je vhodný pro celou rodinu a který kromě známých interpretů nabízí velký prostor také kvalitním regionálním kapelám,“ říká zástupce pořadatelů a zároveň michálkovický starosta Martin Juroška.

Širší Ostravsko tak letos budou zastupovat kapely FiHa, Sweet Leopard či Černá kočka. Svůj koncert odehraje také vítěz posledního Boom Cupu, olomoucká kapela Dirty Old Dogs, jejíž charismatický frontman Tomáš Procházka pochází z Karvinska. „Koncerty se odehrávají na dvou scénách s minimálními přestávkami, takže všichni návštěvníci mohou zcela v pohodě stihnout všechny koncerty, což přispívá k pohodové atmosféře festivalu,“ dodává starosta.

Pořadatelé MichalFestu nezapomínají ani na bohatý doprovodný program, určený zejména dětem. Pro ty budou v areálu připraveny atrakce, jejichž návštěva bude zdarma, a také program připravený ve spolupráci se Střediskem volného času Moravská Ostrava, zahrnující nejen rozličné výtvarné aktivity, ale i sportovní atrakce či stále oblíbenější zahradní hry jako kupříkladu conrhole. Ve volných chvílích se do těchto aktivit mohou zapojit i rodiče. Děti do 15 let mají na festival vstup zdarma.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.